Şu şekilde bir ekran görüntüsü at yükte o voltaj bana pek inandırıcı gelmedi.
bu delid işlemi daha sonradan sorun yaratırmı daha sonra degişmesi gereken bir durum iletkenlik kaybı gibi birsıkın tısı oluyormu iyice arastırdın mı bu arada ilgin icin tesekkurler ve 5ghzden 4.8 ghz ye dusurdum 1 hafta sonra mavi ekran verdivoltaj vermek istemedim oyuzden 4.8 stabil calısma ayarında bıraktmGeçen söylediğim delid işlemini yaptırdım. Tam olarak 20 derece fark etti, iyi bir işlem oldu açıkçası.
4.8 Ghz - 1.20V - AIDA64 - Delid Öncesi
Eki Görüntüle 383239
4.8 Ghz - 1.20V - AIDA64 - Delid Sonrası
Eki Görüntüle 383243
4.8 Ghz - 1.20V - Prime95 - Delid Öncesi
Eki Görüntüle 383244
4.8 Ghz - 1.20V - Prime95 - Delid Sonrası
Eki Görüntüle 383245
Zaten limitte. Yani sıcaklık 80 derecede kaça kadar çıkarmayı düşünüyosun ki yeterli bu halde. Bende 90 derecede otomatik olarak kapanıyor. BIOS pili zarar görmesin diye.İşlemcim i7 7700K Gıgabyte Aorus GA-Z270x Gaming 7 anakartımla kullanmaktayım. BIOS'ta otomatik OC modundan 5GHz'yi secip OC yerine getirdim. Corsair H100i v2 ile beraber kullanmaktayım bu arada. Stres testinde 1. işlemci maksimum 79 diger 3 işlemcimde maksimum 78'de sabit kaldı. Mınimumda ise 31 ve 29'da seyrediyor işlemcinin sıcaklıgı. Hep 4.8 kullandım 5 GHz'ye yeni cıkarttım. Sizce mantıklı mı 5 GHz'de kullanmak işlemciye zararı olur mu? Yoksa tekrar 4.8'e getireyim mi? Bu arada otomatik OC oldugu icin voltaj artısı falan ben yapmıyorum anakart kendisi yapıyor. O da tam olarak 1.320 V sabit şimdiden herkese teşekkur ederim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.