RTX 4050 sistemde düşük GPU kullanımı

İşletim sistemi
Windows 11

Dosya Ekleri

• 1720254841606.png
    1720254841606.png
    35,7 KB · Görüntüleme: 29
kardeşim aynı laptop bende var benimde öyle naptın çözebildin mi ?
Geç cevap verdim kusura bakmayın. Çözemedim durum hâlâ aynı fakat bir şey öğrendim. Sorun bilgisayar ile alakalı değil. RDR2 oynuyorum şu sıralar ekran kartı kullanımı en kötü ihtimalle %85 civarı. Galiba oyun hafif bir oyun olduğu için sistem kendini pek zorlamıyor. Konuda bahsettiğim gibi 100-120 FPS arası alsam da oyunumu gayet akıcı oynayabiliyorum. Oyununu akıcı oynayabiliyorsan oradaki değerleri pek de kafana takmana gerek yok. Ben de zaten acaba bilgisayarda bir sorun mu var diye konuyu açayım dedim. İçin rahat olsun taş gibi bilgisayar :)

Geç cevap verdim kusura bakmayın. Çözemedim durum hâlâ aynı fakat bir şey öğrendim. Sorun bilgisayar ile alakalı değil. RDR2 oynuyorum şu sıralar ekran kartı kullanımı en kötü ihtimalle %85 civarı. Galiba oyun hafif bir oyun olduğu için sistem kendini pek zorlamıyor. Konuda bahsettiğim gibi 100-120 FPS arası alsam da oyunumu gayet akıcı oynayabiliyorum. Oyununu akıcı oynayabiliyorsan oradaki değerleri pek de kafana takmana gerek yok. Ben de zaten acaba bilgisayarda bir sorun mu var diye konuyu açayım dedim. İçin rahat olsun taş gibi bilgisayar :)

Hocam LoL'de benim de öyle 350 400 FPS'lerde başlıyor oyun devam ettikçe 150 160 bandına geliyor şöyle bir ayar yaptım NVIDIA denetim masasında ekran yönetim modundan sadece NVIDIA GPU'yu seçtim işlemcinin ekran kartını kullanmıyor RTX 4050'yi kullanıyor.

Eğer başka bir oyunda %100 kullanımı görebiliyorsan sorun yoktur. Zaten LoL CPU ağırlıklı bir oyun olduğu için CPU kullanacaktır. CPU kullanımını da %100 olarak göremezsin. İşlemcinin ne kadar L3 önbelleği varsa o kadarını kullanabilir. Yine de 120 FPS az geldi. Oyunun başında 300 FPS'den başlayıp zamanla mı 120 FPS'e düşüyor?

Sorunu çözdünüz mü bende 4050 de aynı sorunu yaşıyorum. 1 haftadır her şeyi denedim. 120FPS düşüyor. Ekran kartı watt çekmiyor. Dahili işlemci Radeon grafik daha iyi sonuç alıyor. 10watt geçmiyor 4050

Bende sıcaklık 60derce işlemci 70 zaten işlemcinin yüzde 25 bile kullanmıyor. Sorun watt çekmemesi. İşlemci ekran kartı ile acınca o çekiyor 35 watt geçiyor ama 40 bağşı iken ikisi de 10W çekiyor

Bir de ilginç bir şey var 1050 MSI var. Ondaki 120FPS daha akıcı. 4050 sanki araya kare koyuyor oyun lag var gibi. Değişik hissiyatı var.

1050'den çok daha fazla FPS alırım da HDMI çıkışı düşük galiba maksimum 120hrz destekliyor monitör. Dikey senkronizasyonda dolayı yırtılma olmasın diye sabitliyorum. 1050 de

Son düzenleme:
Herkese iyi sosyaller. LoL oynarken FPS'imin sistemime göre çok düşük olduğunu fark ettim ve Afterburner ile sistemi test ettim. LoL oynarken:

GPU:
Kullanımı; %30-40
Gücü; 10-20W

CPU:
Kullanımı; %25-30
Gücü; 30-35W

Seviyelerinde çıktı. Laptop, Acer Nitro 16 AN16-41 r9m3. ekran kartının Max güç değeri 140W. sorun neden kaynaklanıyor olabilir?
düzelttinmi bndede aynısı var

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı