Çözüldü i7 7700K sistem kapanma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Noursh

Megapat
Daha fazla  
Daha öncede konu açmıştım fakat durum daha kötü oldu. Önceden bilgisayar sadece oyunlara girdiğimde kapanıyordu ama şu an tarayıcı açtığımda bile kapanır oldu. Bazen kendini kapatıp kısa devre yapar gibi üst üste resetliyor kendini. Masaüstünde işlem yapmadan durursam hiçbir şey olmuyor. Denemediğim yöntem kalmadı. Ekran kartını söküp onboard kullandığımda kapanma sorunu olmuyor. Bu önceden mevcut olan bir sorun değildi, bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

i7 7700K
MSI R9 380 4 GB
Everest 550W Power

Çözüm
Bu arada sorunu çözdüm çok saçmadır ki ön USB ve jak girişlerini kullanıyordum. Kulaklığımı çıkarmıştım bilgisayarı açıp ön kulaklık girişine tekrar taktım kulaklığı ve bilgisayarın kapandığını fark ettim. Öndeki bütün USB ve jakları arkaya taktığımda sorun düzeldi bu saatten sonra bende Everest markasının düşmanıyım.
Ekran kartını farklı bir sistem de denemeyi denediniz mi ? Onboard dan denediğiniz'de problem olmadığını söylediniz. Problem yüksek ihtimal ekran kartın dan.
Everest PSU'dan acilen kurtul. Hatta sistemi çalıştırma bile PSU alana kadar. Bomba gibi patlıyor belli ki sendeki de sorunlu.
Everest evet, onu yak, balkondan falan at bir şeyler yap ama sakın sistemin'de kullanma!

Arkadaşlar aynı arıza bu sene 2 arkadaşımda meydana geldi. Ve garantiye defalarca kez gitti. Arıza hiç beklemediğimiz RAM'den çıktı, ikisinde'de. Direk PSU değişiminden ziyade, öncelikle ram değiştirin, tekrarlarsa PSU deneyin.

2x8 ram var hocam ikisinide tek denedim sanmıyorum. Psu dan olduğuna inanıyorum fakat test etmeden almak istemiyorum. Ayağımda alçıda olduğundan dışarı çıkabilme ihtimalimde yok. Ne önerirsiniz

Sorunun %90 PSU. Bunu alabilirsin 2-3 yıldır kullanıyorum AMD CF bile yaptım çok memnunum.

Bu arada sorunu çözdüm çok saçmadır ki ön USB ve jak girişlerini kullanıyordum. Kulaklığımı çıkarmıştım bilgisayarı açıp ön kulaklık girişine tekrar taktım kulaklığı ve bilgisayarın kapandığını fark ettim. Öndeki bütün USB ve jakları arkaya taktığımda sorun düzeldi bu saatten sonra bende Everest markasının düşmanıyım.

Çözüm
Dostum biz boş konuşmuyoruz. 7700K sisteminde Everest PSU kullanıyorsun. Bize inanmıyorsa Google'a yazıp ara patlayan sistemi çöp olan kaç kişi var. Yazık değil mi öyle bir sistemi Everest PSU'ya emanet ediyorsun? 300 lira para değil acilen kurtul ondan. Ayrıca Everest üretici falan değil Çin'den gelen ürünlere marka basıp satıyorlar ne kullandığını anla diye söylüyorum.

Dostum biz boş konuşmuyoruz. 7700K sisteminde Everest PSU kullanıyorsun. Bize inanmıyorsa Google'a yazıp ara patlayan sistemi çöp olan kaç kişi var. Yazık değil mi öyle bir sistemi Everest PSU'ya emanet ediyorsun? 300 lira para değil acilen kurtul ondan. Ayrıca Everest üretici falan değil Çin'den gelen ürünlere marka basıp satıyorlar ne kullandığını anla diye söylüyorum.
Kurtulacağım zaten en kısa sürede. Teşekkürler.

Xigmatek önerir misiniz ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı