i7 7700k sistem nasıldır?

alperkasim

Hectopat
Daha fazla  
  • i7 7700k işlemci,
  • Asus Prime A270A anakart,
  • Cooler Master Hyper 212 işlemci soğutucu
  • Msi Gaming RX 480 4GB 256bit ekran kartı
  • Kingston 120 GB HyperX Fury SSD
  • Corsair carpide spec 01 kasa 80plus 600w güç kaynaklı, kırmızı fanlı, midT ATX,
  • Corsair 16GB (2x8GB) Vengeance kırmızı DDR4 2400MHz CL14 Dual Kit RAM.

Bu sistemde bir uyumsuzluk olur mu?
Kasayı biraz ucuz seçtim ekran kartı ve işlemci soğutucusu kasaya sığar mı?
RAM 50 TL daha ucuz diye aynı modelin 2400MHz'ini seçtim 3000MHz'liği 50 TL daha pahalı, değer mi almaya?
Şunu boşuna alma, o parayı şuna ekleyip daha kalitelisini al dediğiniz bir şey var mı?

Bilgisayarda kullanılacak programlar: grafik tasarım programları, 3D modelleme programları, ofis programları.
Oyun oynamıyorum. Render almada yardımcı olur diye işlemciyi yüksek tuttum. İleride overclock yapma imkanı da olur hem.

Fikirlerinizi, tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, i7 7700k yerine Ryzen 1700 yada 1600x tercih ederseniz daha iyi performans alırsınız.
Ayrıca 3000mhz ram almak , daha iyi olacaktır.

Render alacaksan AMD Ryzen tabanlı sistem al.

Ekran Alıntısı.PNG

Amd'ye bir türlü içim ısınmadı işlemcide. Atılımda falan diyorlar ama daha belli değil. Kokusu yakında çıkar. Intel'in hayranı falan değilim. Intel'e para kazandırmaya da hevesli değilim ama şu an için Intel bana garanti gibi geldi. Çünkü core i7-i5-i3 serisi kendini kanıtladı. Ben de daha önce dediğim gibi bir defa alıp 5-6 sene kullanacağım. Riske girmedim. Çok parça alma ve bilgisayar değiştirme lüksüm yok.
Bilgisayarı satın aldım. Anakartı MSI Z270 Gaming M3 olarak değiştirdim. Kasanında spec02 olanını aldım. Bir tek ekran kartı kaldı. MSI RX470 4gb almaya karar verdim. Onu da ya ikinci el alacağım ya da internetten ucuza bulabilirsem internetten alacağım. İnşallah bir terslik olmaz bakalım. Hepinize yardımlarınız ve önerileriniz için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı