i7 7700K sistem RAM sorunu

Mehmet Erbaş

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Muhasebe Elemanı
Merhabalar,
Bilgisayarımı toplayalı yaklaşık 3 sene oldu. Bu zamana kadar herhangi bir sorun yoktu. Yaklaşık 1 aydır mavi ekran hatası almaya başladım. Hataların RAM ile kaynaklanıyordu(Memory management, PFN list corrupt). Windows'u yeniden kurup BIOS güncel olup bilgisayarı Memtest86 ve Windows bellek tanılama testine soktum.
Sistem özelliklerim;
Intel Core i7 7700K.
ASUS ROG Maximus IX Apex.
G.Skill Trident Z 3000MHz CL16(F4-3000C16D-16gtzr)
Memtest86 testinde sistem 1720 hata verdi. RAM'lerin Anakart'a XMP desteği olmadığını öğrendim fakat devre dışı bıraktığımda sonuç yine değişmedi. RAM'lerin arızalı olup yeni RAM almayı düşünüyordum. Arkadaşım RAM'leri değişip bir de öyle test edelim dedi. Onun RAM'lerini kendi sisteme takıp denediğim de hata sayısı sıfırdı fakat benim RAM'lerimle onun bilgisayarında test ettiğimizde de hata sayısı sıfırdı. RAM'lerimi tekrar kendi sistemime takıp tek tek RAM ve slotları, Windows bellek tanılama ile test ettim. Sonuç bir RAM'in her seferinde hata verdiğini gördüm. Şimdi bu RAM ile ne yapayım. Arkadaşım da çalıştı ben de sorun çıkardı. Yeni RAM mi alsam veya bir çözümü var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…