Merhaba,
İşlerimin yoğunlu sebebiyle geç cevap verebildiğim için kusura bakmayın. Macununu değiştireli 8 ay oluyor. Soğutucu bloğun tam oturduğuna eminim, çünkü önce ki işlemcide böyle bir sorun yaşamadım ki onun montajını da ben yapmıştım. Teknik bilgim çok olmadığı için, BIOS'tan veya MSI Afterburner'dan işlemci voltajını ayarlamayı bilmiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Çünkü, hangi ayarı ne şekilde tutmam gerektiğini maalesef bilmiyorum.
Teknik bilgiye ihtiyacınız yok voltaj öğrenmek için CPU-Z yazılımını kurup açmanız yeterli, fabrika ayarında bu değerler ya çipte bir sorun olduğunu ya da soğutmanın yetersiz kaldığını gösteriyor. Ha, bu arada BIOS üzerinden işlemci fanınızın hızını ısıya göre ayarlayabilmeniz lazım, belki de fan devriniz yetersiz kalıyor olabilir, komik bir olasılık ama imkansız değil.(hyper 212 çok iyi bir soğutucudur beni en çok şaşırtan nokta bu oldu sizin korkunuz voltaj olmalı ısı değil. Siz en iyisi o fan devrine bir göz atın.)
Sizin gibi ben de konunun ustası değilim overclock deneyimim 3-4 işlemci ile sınırlı, böyle durumlarda eğer donanımdan şüpheleniyorsanız bu şüpheyi doğrulamanın en etkili yolu sorun kaybolana kadar şüphelenilen parçaları birer birer değiştirmektir.
Farklı bir soğutucu ya da farklı bir işlemci takıp sorun ortadan kalkıyor mu kontrol etmeli. Tabi bundan önce BIOS ekranına girip bir işlemci fan devrini artırmayı deneyin derim.