i7 7700K sistemden Ryzen 7 2700X sisteme geçme

aLLi

Decapat
Kendi toplamış olduğum sistemim şöyledir:
  • -i7-7700k İşlemci
  • -ASUS ROG Strix Z270E-Gaming Anakart
  • -Corsair 16GB (2x8GB) Vengeance RGB DDR4 3200Mhz CL16 Dual Kit RAM
  • -EVGA GeForce GTX 1070 FTW Ekran Kartı
  • -Corsair Builder VS SERİSİ 650W güç kaynağı
  • -Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB Led Fanlı 240mm İşlemci Sıvı Soğutma Sistemi
  • -Corsair Carbide 400C ATX Pencereli Mid-Tower Kasa

Bu sistemde işlemcimi ve anakartımı değiştirip Ryzen 2700x sisteme çevirmek sizlerece mantıklı olur mu? Değiştirme isteğim 7700K'nın ısınmasından kaynaklı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Isınma sorunundan dolayı geçiş yapmak mantıklı değil. Ayrıca ısınma problemi muhtemelen otomatik bırakılan voltaj ile ilgili. Overclock yok ise, VCore yani işlemci voltajını 1.200 yapıp deneyin. Sıcaklıklar oldukça düşecektir.

Teşekkür ederim ilginiz için. Ancak voltaj değerleriyle ilgili yine 7700 k için açılan bi konuda oto ayarlarda kalmasının en doğru seçenek olacağı yazıyordu. Durum böyleyken değiştirmek doğru olur mu? Ayrıca 2700 x sanki daha verimli diyorlar..
Saçmalık olur tam anlamıyla.
Saçmalık gibi görünüyor biliyorum ama ısı tedirginliğiyle yaşamaktan bıktım.. ayrıca sıvı soğutmanın cayır cayır bağırmasından da gına geldi artık.

Sıcaklık değerleri nasıl keşke onlarıda yazsaydınız bende aynı işlemciyi kullanıyorum 240mm bir sıvı soğutma ve cooler master nano elmas termal macunu ile boşta 30-35 yükte 60-65 dereceleri geçmiyor.

Sıcaklık değerleri nasıl keşke onlarıda yazsaydınız bende aynı işlemciyi kullanıyorum 240mm bir sıvı soğutma ve cooler master nano elmas termal macunu ile boşta 30-35 yükte 60-65 dereceleri geçmiyor.
Boştayken sizinkiyle aynı sıcaklıkta. Ama pubg oynadığımda mesela sıcaklıklar 89-90 oluyor. Buda fanların sesli bi şekilde yardırmasına neden oluyor.

Boştayken sizinkiyle aynı sıcaklıkta. Ama pubg oynadığımda mesela sıcaklıklar 89-90 oluyor. Buda fanların sesli bi şekilde yardırmasına neden oluyor.

Bildiğim kadarıyla 90 çıktığı zaman sistem kendini güvene almak için kapatır acaba sensörde bir arıza olabilir mi?

7700K 4 çekirdekli işlemci. Ryzen 2700X 8 çekirdekli işlemci. Milletin saçmalık demesine bakmayın durumunuz varsa geçin. 7700K RTX 2070 ekran kartında darboğaz yapıyomuş. 2700X uzun süre idare edebilecek işlemci.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…