i7 7700K sistemden Ryzen 7 2700X sisteme geçme

Ani sıcaklık değişimleri intel işlemciler için normal. Sorun sizin sıcaklık değerleriniz. Onlar kesinlikle normal değil. İmkanınız var ise farklı bir işlemci soğutucusu kullanarak sıcaklıkları gözlemleyiniz. Belirttiğim gibi sorunun işlemci soğutucusunda olduğunu düşünüyorum. Sıvı soğutmanızda bir tıkanma ya da pompasında bir sorun olması muhtemel.
Ayrıca işlemcinizin voltaj değerlerini paylaşırsanız sorunun nerede olduğunu daha rahat tahmin edebiliriz. Anakartlar genellikle gereksiz fazla voltaj veriyor ama normal şartlarda soğutucunuzun bunu kaldırabilecek güçte olduğunu düşünüyorum. %100 işlemci kullanımı ile bile 94C görmemeniz lazım.
Akşam eve gittiğimde core temp değerlerini sizinle paylaşacağım. Sıvı soğutmamı yeni aldığımda da böyleydi. Sıvı soğutmamda sıkıntı yok eminim. Bence de birşeyde sorun var ama anlayamadım. Vala ankarada yaşayan ve yardımcı olabilecek biri varsa misafir eder yemek+künefe ısmarlarım yıldım artık :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı