i7 7700K Sıvı Soğutma Önerisi

ozgurerden

Hectopat
Katılım
22 Aralık 2018
Mesajlar
31
i7 7700K'ya sıvı soğutma almayı planlıyorum, kasam XIGMATEK ASSASIN BLACK EDITION TAURO 80PLUS 700W MidT ATX.
Önerilerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe belirtmeniz gerekiyor.
 
Akasa venom r10 yeterli olur. Bir de sıvı metal alıp termal macun yerine sürerseniz ciddi sıcaklık düşüşü görebilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Akasa venom r10 yeterli olur. Birde sıvı metal alıp termal macun yerine sürerseniz ciddi sıcaklık düşüşü görebilirsiniz.
Yanlış bilgi vermeyin. Sıvı metel işlemci ile soğutucu arasına sürülürse ciddi artışlar olacaktır.

Soğutucu olarak F/P oranında Cooler Master ML 240L öneririm.
 
Kişisel tecrübelerime dayanarak konuşuyorum, ciddi düşüşler oldu. Tabi ki soğutucu yüzeyinizin aliminyum değil bakır olması gerekiyor. Bana artış ile alakalı kaynak sunabilir misiniz ? İddianızın yanlış olduğunu düşünüyorum. Ayrıca sıvı metalin sıcaklık iletim katsayısı termal macuna göre nerdeyse 6 kat yüksektir ve siz neye dayanarak sıcaklıkta artış olacağını iddia ettiniz merak ettim :melek:

Tanıştırayım ikiz kardeşlerden birisi Conductonaut (Sıvı metal) diğeri kardeşi Kryonaut (Termal Macun) :kıkırda:
IMG_0082.JPG

@ibrahim zdemir bey görülmemiş birşey diyerek bilinen bir durumu absürt göstermeniz hoş değil efendim. Gayet yapılan normal birşey. Tabi türkiye şartlarında sıvı metale erişim zor olduğu gibi, kullanım risklerini göz önünde büyütenlerden dolayı kullanım da bayağı az.
 
Conductonaut delid yapılmış işlemcilere ve GPU'ya uygulanması tavsiye ediliyor. GPU için ufak bir istisna soğutucu blok alüminyum malzeme ihtiva etmemelidir. Kryonaut için herhangi bir gereklilik şart değil. Konuya gelirsek hava soğutucu F/P Thermalright Silver Arrow , bütçen doğrultusunda PHANTEKS PH-TC14PE öneririm.
 
Son düzenleme:
@CJack60 öncelikle merhaba, Conductonaut ilk açtığınızda kullanım kılavuzunda işlemci ile fan arasına sürülebildiğini gösteriyor, tabi ben çöpe attım yoksa onun da ss'i gelirdi şimdiye :kıkırda: Ancak şunu ekstradan söylemeliyim ki, sıvı metal kullanmayan arkadaşlarımız gerçekten onlar adına büyük eksiklik diyebilirim. Bunu overclock konusu adı altında konuşuyorum.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı