i7 7700K ve GTX 1050 Ti sistemde düşük GPU kullanımı problemi

Mustafadmrlp

Decapat
Sistemimde düşük GPU kullanımı söz konusu, hiçbir oyunda %35'i geçmiyor XOC programı, aktif forumlarda bunun ile ilgili çok fazla konu açılmış ama hiçbiri sonuca ulaşmamış.

• -Gigabyte H270 Gaming 3
  • - i7 7700k 4.2Ghz
  • -EVGA 1050Tİ SSC
  • - CORSAİR VS550 +80
  • -2X8 DDR4 2400 HyperX Bellek
  • -Corsair ForceLE SSD
  • -SEAGATE Barracuda 1TB 7.2k RPM

Örnekle açıklıyım i7 7700k çok güçlü diyelim o 1000 dosya işliyor bilgileri ekran kartına gönderiyor ama ekran kartı onun bu hızına yetişemiyor ve bu yüzden darbogaz oluşuyor ve %35 geçmiyor ve sürekli dalgalanmalar oluyor.

Birazcık araştırdım konuyu şöyle bir sonuca vardım EVGA ekran kartlarınım GPU OC programı olan XOC Kboost modunda iken Afterburner'da her zaman %35 civarında takılı kalıyormuş xoc kaldırdım Afterburner'i yeniden indirdim sorun çözüldü %99 civarında çalışıyor. Fakat başka bir bilgisayarımda
Athlon X4 640 3.38GHz
GTX465 Zotac
Nagas 400W +80 PSU
1x8 GB Kingston 1600MHz
Tabanlı bir sistem var ekran kartı Max %50 çalışıyor işlemcide 50-40 arası gidip geliyor FPS dropları oluyor ve FPS olması gerekenden düşük kalıyor bu sorunu nasıl çözerim? Bazı forumlarda 2. Bir modül RAM eklersem sorunun büyük oranda çözüleceği yazıyor fakat emin olamadım. Şimdiden sağ olun

Öncelikle cevap için teşekkürler. Tam olarak nasıl uygulamalıyım detay verebilirmisiniz? birde bu 2. modül ram eklemek sorunu çözermi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…