Stock fanla idare edip paran olunca Corsair h100i gtx ve üstü model bir soğutucu al. Ben aldım ve pişmanım. Pişmanlığım, soğutucunun iyi olmamasından değil. Sistemi ilk aldım 4.8 ghz oc yaptım işlemciyi sonra gördüm ki bi halta yaramıyor. İşlemci zaten güçlü, farkı normal şartlarda anlamak imkansız. Oc yi geri çektim max 30-40 derecelerde takılıyorum. Corsair önerme sebebim 4 pinli fanlar gönderiyor ve bu fanları 800 rpmlere kadar düşürebiliyorum. Çıt çıkmıyor gerçek manada. Zaten oc yapıp fanları da hızlandıracam diyorsan kulaklık şart. Çünkü 2700 rpm dönen 2 fan, adeta uçak kaldırıyor.
Bir diğer konu da ramler. 3000 mhz ramlere kesinlikle ekstra para verme. Render vs ile çok uğraşmıyorsan ki uğraşsan da önermem, o fiyat farkını haketmiyorlar. Dahili gpu ile bile testler yaptığımda bi fark yaratmıyor (intel dahili gpularda). Linkte verdiğimi yada daha ucuzunu bulursan onu al. Dediğim gibi hiçbir yararını görmedim 3000 mhz ramin, fuzuli para verdim.
Corsair Vengeance Kırmızı 16GB(2x8GB) 2400MHz DDR4 Ram Fiyatı
Güç kaynağında çok ucuza kaçma, insan kendini güvende hissediyor ve kesinlikle modüler al. Ben aşağıdaki ürünü kullanıyorum;
High Power Astro Lite 750W 80Plus Gold 62.5A 12V Güç Kaynağı Fiyatı
Çok sessiz, modüler ve gold sertifikalı. 1 yıldır sorun yok.
Kasa konusunda zalman z11 neo kullanıyorum. Normalde yeterli bir kasa. Önerebilirim. Ama 4. harddiski takmam gerekecek ve yer yok. Bir de biraz daha janjanlı birşey olsun diyorsan;
Aerocool Project 7 P7-C1 750W 80+ Bronze Ayarlanabilir 8 Renk Ön Ledli, Full Cam Yan Panelli, USB 3.0 Oyuncu Kasası
Bu kasanın güç kaynağı da güzel. Ama modüler mi değil mi o konuda bilgi bulamadım. Bu fiyata muhtemelen modüler değildir. Şuan epey pahalı bir sistem kullanıyorum. Önerim benchmarklarda göreceğin farklar için donanımlara aşırı para verme. Oc'ye, ram frekanslarına falan pek takılma bence. O heves 1-2 ayda geçiyor. Monitörüne para yatır, iyi bir koltuk iyi bir kulaklık al. Mouse klavye vs. Bunlarla daha çok muhatap olacaksın, bunların iyi olması seni daha mutlu edecektir. 144 hzden aşağı monitör alma. Özellikle fps oynuyorsan. Paran yetmiyorsa, işlemciden kıs, hatta ekran kartından kıs, evi arabayı sat 144 hz monitör al o sisteme. Çok uzun oldu, merak eden arkadaşlar olacaktır yazdığım güç kaynakları biraz yüksek watt ama yüksek watt demek daha az ses demektir. Farklı donanımlar da önerilebilir tabi. Ben kullandığım donanımlar hakkında ve kendi tecrübelerim neticesinde önerilerde bulundum. Her halükarda alacakların hayırlı olsun şimdiden.