i7 7700K ve GTX 1080 sistem toplama

Fanboy kelimesinin Türkçe karşılığı hayrandır ve terminolojik bir isim değildi. Fakat biz kendi kendimize gelin güvey olarak, bu kelimeyi terminolojik isim haline getirdik ve belli anlamlar yükledik.

Nedir bu anlamlar?
  1. Koşulsuz şartsız hayranı olduğun markadan ürün almak.
  2. Hayranı olduğun marka haricindeki markalara ön yargılı durmak.
  3. Hayranı olduğun marka haricindeki markalar hakkında detaylı araştırma yapmamak.
  4. Hayranı olduğun marka hakkında detaylı araştırma yapmadan güvenmek.
  5. vb.

Eki Görüntüle 248623

Bu zamana kadar hep laptop kullanıcısı olduğum için pek araştırma yapmadım o yüzden sizlere soruyorum. Sanırım ryzen alacağım.

Bu fanboyluk kelimesi daha çok bana göre ve çoğu kişiye göre hakaret gibi bir şey artık :)

Ryzen 7 1700 öneriyorum.

Ucuz ve düşük 65W TDP değerine sahip. Ayrıca: Kaliteli RGB aydınlatmalı, 95W TDP soğutma tasarımına sahip stok soğutucu kutusundan çıkıyor. Bu ne demek oluyor? İşlemci 65W ve soğutucu 95W için tasarlanmış, yani yeterince boşluk olduğundan işlemci rahatlıkla O.C edilebilir.

1700x alırım sanırım. Cünkü isviçrede 50 frank fiyat farkı var.

1700x alırım sanırım. Cünkü isviçrede 50 frank fiyat farkı var.
Ryzen 7 1700X'in TDP değeri 95W ve kutusundan soğutucu çıkmıyor. Ayrıca aralarındaki stok ve O.C performans farkına tablodan bir daha bak.

Bence 180 TL fazla vermeye değmez. Hem düşük TDP değerinden, hem de mis gibi soğutucudan mahrum kalıyorsun. Düşün bu iki avantaj elinden gidiyor ve üstüne 180 lira fazla ödeme yapıyorsun. Ayrıca yüksek 95W TDP değeri yüzünden işlemci daha çok ısınır ve daha zor soğutulur. Bu daha güçlü(pahalı) ek soğutucu masrafı anlamına geliyor. Performans farkına değmez.

maxresdefault.jpg

amd-ryzen-1700-recensione08.jpg

Ryzen 7 1700X'in TDP değeri 95W ve kutusundan soğutucu çıkmıyor. Ayrıca aralarındaki stok ve O.C performans farkına tablodan bir daha bak.

Bence 180 TL fazla vermeye değmez. Hem düşük TDP değerinden, hem de mis gibi soğutucudan mahrum kalıyorsun. Düşün bu iki avantaj elinden gidiyor ve üstüne 180 lira fazla ödeme yapıyorsun. Ayrıca yüksek 95W TDP değeri yüzünden işlemci daha çok ısınır ve daha zor soğutulur. Bu daha güçlü(pahalı) ek soğutucu masrafı anlamına geliyor. Performans farkına değmez.

Haklısın şimdi unboxingine baktım ve baya güzel. Ben intel alırsam sıvı soğutucusu istiyordum.
Ama bunu alıp rgb tarzı dizeceğim için fanın ışıkları da buna yardımcı olmuş olucak. Tamam içime yattı ryzen 1700 alıyorum.

O zaman senden son bir isteğim kaldı :)
Şimdi buraya asus strix 1060 oc ekliyoruz
Ram e de bunu
IMG_1009.JPG

Şimdi geri kalan parçaları ne önerirsin? Rgb tarzı olucak
IMG_0998.JPG

Tıkla ve oku: AMD Ryzen'da XFR nedir?

Ryzen işlemci kullanacağın için AM4 B350 ya da AM4 X370 anakart alman gerekiyor. Bildiğim kadarıyla 3200MHz'in üzerinde bellek frekansı destekleyen henüz AM4 anakart yok. O yüzden en az 3000MHz ve en fazla 3200MHz çift kanal 2x4GB ya da 2x8GB bellek satın almalısın.

Paylaştığın 2. fotoğrafta i7 7700K falan görüyorum?

Son düzenleme:
Tıkla ve oku: AMD Ryzen'da XFR nedir?

Ryzen işlemci kullanacağın için AM4 B350 ya da AM4 X370 anakart alman gerekiyor. Bildiğim kadarıyla 3200MHz'in üzerinde bellek frekansı destekleyen ""henüz AM4 anakart yok. O yüzden en az 3000MHz ve en fazla 3200MHz çift kanal 2x4GB ya da 2x8GB bellek satın almalısın.

Paylaştığın 2. fotoğrafta i7 7700K falan görüyorum?

Eski cevaplarda arkadaş önermişti o sistemi. İntel alıcam demiştim de o yüzden ss aldığımı attım.
O zaman dediğim ram ı alabilirim.
X370 veya B350 olan herhangi bir anakartı alabilirim?
Ve sanırım amd anakartlar en fazla 2667 mhz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı