İ7 7700K vs Ryzen 1700

Ryzen 1700 Vs i7 7700k

• Ryzen 1700

Oy: 26 61,9%
  • i7 7700k

Oy: 16 38,1%

• Oy verenlerin toplamı
    42
@Deophy CPU %100 kullanıma çıkarsa darboğaz durumları yaşanma durumuna geliyor, sıkıntı olmaz diyor bir de ya. Bu işlemcilerde darboğaz sorunu olmaz orası ayrı. Stock hızda Turbo Boost kendi kendine devreye giriyor, eşitlik olsun diye kapattığı falan yok, uydurma laflar ortaya atma. OC potansiyeli olarakta İ7 7700K daha iyidir. Anlamamakta ısrar ediyorsun 1080P'de sonuna kadar İ7 7700K, 2K-4K için Ryzen modelleri alınabilir.

Son düzenleme:
@Deophy CPU %100 kullanıma çıkarsa darboğaz durumları yaşanma durumuna geliyor, sıkıntı olmaz diyor bir de ya. Bu işlemcilerde darboğaz sorunu olmaz orası ayrı. Stock hızda Turbo Boost kendi kendine devreye giriyor, eşitlik olsun diye kapattığı falan yok, uydurma laflar ortaya atma. OC potansiyeli olarakta İ7 7700K daha iyidir.

Videonun altındaki yorumları okursan kendisi yazmış, mobildeyim görüntü atma şansım yok. 4.0 Ghz yapmış tüm işlemcileri, 4.0 7700K'nın temel hızı zaten. Şuan piyasadaki hiçbir ekran kartı bu işlemciye zaten darboğaz yaptıramaz, tabi 4K 2 saatlik video render'ı yapmıyorsan.

GHz değerleri önemli değil. Xeon'lar ortalama 2.5Ghz değerinde çalışıyor.
Intel® Xeon® Processor E5-2699 v4 (55M Cache, 2.20 GHz) Ürün Teknik Özellikleri
Buyur bak Intel'in en güçlü işlemcisi. 2.2Ghz'de çalışıyor. OC ile en fazla 3 yapabilirsin bunu. 3Ghz olunca kötü mü oluyor işlemci? Böyle bir mantık yok. Intel'in 8 çekirdekli işlemcilerini 6 GHz'de çalıştırıyorsun, Ryzen 1800X'i 5.2 Ghz'de çalıştırıyorsun ama Intel işlemcilerini geride bırakıp dünya rekoru kırıyor. Önemli olan ne GHz değeri ne de ekstra kaç GHz OC yapabildiğin. 7700K'yı 4.2GHz'den 5GHz'ye çıkardığında yakaladığın performans farkını, R7 1700'ü 3GHz'den 3.3GHz'ye çıkarıdğında yakalıyorsun. Ve R7 1700'ün kutusundan gelen stok soğutucu ile işlemciyi 3.9GHz'de OC'li bir şekilde yük altında 60-65 Derece ile kullanabiliyorsun.
Lütfen bilgisizce yorum yapmayalım. 7700K'nın şuan için tek artısı 1080p oyunculukta gösterdiği yüksek performans. Ancak iş 4K oyunculuğa gelince R7 1700 üstünlüğünü gösteriyor. Kalan tüm işlemlerde farkla 7700K'dan üstün iken, oyunlarda da artısı kalmadığında 7700K önermek için bir sebep de kalmıyor.

@Deophy Darboğaz yaptırır mı dedik, videoyu izle videoyu allta adamın öyle bir yorumu yok video da hangi hızlarda çalıştığı yazıyor. İ7 7700K stok hızda 4.2-4.5 hızında çalışıyor, OC ile 5.0 frekans hızına çıkartılmış. R7 1700 modeli de OC ile 3.9 hızında çalışıyor. Stok hızı da 3.0-3.7 frekansında.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Attığı bir tane mesaj doğru demiyor, adam Turbo Boost'u kapatmış diyor AMD ile eşitlemek için, yalanı ortaya çıkınca bu defada işlemciler 4.0 GHZ frekansına getirilmiş diyor, yalan yalan. 2K-4K için R7 serileri alınabilir diyorum, adam yok 1080P diyor. 1080P'de bende diyorum İ7 7700K alınsın anlamıyor da anlamıyor. CPU kullanımı Ryzen modellerinde düşük saf işlemci olarak güçlü oldukları için, yok diyor CPU kullanımı düşük olduğu için işlemci tam performans çalışmıyor. Gece gece yine başımıza musallat oldu, hepte mi beni bulur arkadaş.

@TnhnLpp 3200 MHZ OC ile RAM'lerin ulaşabileceği maksimum değer.

Bu arada neden ryzen anakartların hepsinde 3200 oc mhz var ?

Bu mhz performansı çok etkiler mi @BERWAR @Neko
Ram'lerde yüksek MHz değerlerinin etkisi çok olmaz diye biliyordum ancak, R7 serisinde 10FPS'e kadar fark edebiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Özellikle GTA 5 dikkatimi çekti. 25FPS'e kadar fark oluyor. Sebebini bilmiyorum şahsen.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı