i7-7700K vs RZYEN 1700 ve GTX 1070 Sistem

Peki üzerine biraz daha koyup 6900k performansında olan 1800X almak daha mantıklı degil mi? En az 8 yıl arkama bakmam galiba

Şahsi fikrimi soracak olursanız, 7 binden fazla para vereceksiniz ve FullHD 60 hz monitör seçmişsiniz.Ben gtx 1070 gibi bir kartı 4k için, minimum 2k için daha uygun olacağını düşünüyorum.Paranız varsa tabi ki Ryzen 1800X almanız daha mantıklı fakat diğer sistem parçalarını da ona göre toplamak lazım ve sistemi ne için kullanacağınız da önemli.Oyun performansları yakın olsa bile render ve diğer işlemci testlerinde Ryzen çok daha önde, ona göre seçiminizi yapmanız lazım.Ben sizin yerinizde olsaydım AMD Vega'yı beklerdim.Hem o zamana kadar işlemcilerin bios ve diğer yazılım güncellemeleri oturmuş olur hem de o kadar yüksek bütçeye en uygun tercihler seçilir.Vega bomba etkisi yaratacak diyorlar.O kadar vaktiniz yoksa da işlemciyi 1800x seçip monitörü yükseltmenizi tavsiye ederim eğer bütçeniz el veriyorsa.

Sizin yerinize olsam Ryzen i tercih ederdim.
Sebebi ise 2020 ye kadar soket leri değiştirmeyeceklerini beyan etmeleri.
Yani 2020 ye kadar çıkan her Ryzen işlemciyi anakartınızla kullanabileceksiniz.

Şimdi şöyle düşünmek lazım.Arkadaşın toplayacağı sistem zaten onu en az 5 sene götürecek.2020'ye 3 sene var ve zaten o vakte kadar böyle yüksek bütçeli bir sistem topladığınız zaman tekrar parça değişimi yapmanın manası yok.O yüzden soket değişimi vs olsa bile etkilemeyecektir.Ya da 2020'ye kadar zaten sistemini değiştireceğini düşünmüyorum.

Bence I7-7700k almalisiniz fiyat indiriminin ardindan. Neden dersek Render performansinda cidden Ryzenin her islemcisinin ayri ayri verdigi mukemmel denebilecek performansi gorduk, fakat oyun için 1800X bile 7700k nin gerisinde kaliyor. Ha bunda guc tuketimi onemli bir etken 1800X nerden baksaniz 7700k den az guc cekiyor bu da serin ve sessiz calisma demek.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı