i7 7820X Müzik Prodüksiyon Bilgisayarı Toplama

sawtooth

Hectopat
Müzik teknolojilerinde bilgisayar denilince, endüstri standardı bunca yıldır macOS olmuştur. Ben de yıllardır macOS kullanmaktayım. Son zamanlarda biraz araştırma yaptım; yeni teknolojiler ile birlikte (doğru komponentlerin kullanımı ile) Windows PC'leri de ses prodüksiyonunda kullanan hemen herkes memnun artık. Hatta Apple şikayetleri artıyor gibi... Ben de biraz da yüksek Apple fiyatlarından ötürü, yeni bilgisayarımı Windows PC olarak düşünüyorum.

İlgili olanlar bilir: "ProTools 12" kullanıyorum, "Miks" ve "Mastering" yapacağım. İşlemci ve RAM performansı tabii ki çok önemli, bir o kadar önemli olan da sistemin yüksek performansta da olabildiğince "SESSİZ" çalışması.

İşlemci, RAM gibi konularda piyasayı takip ediyorum. Eksik olduğum; "kasa, soğutma, PSU" alanları. Yani en sessiz komponentler hangileri, hangi işlemciyi ne kadar soğutuyor bilmiyorum. Sistem çok uzun sürelerde açık olacak ve işlemci sürekli yoğun çalışacağı için, sıvı soğutmaların ömürleri beni yorar mı?...
Tecrübeli olan üyeler bu konuda beni tavsiyelerle aydınlatırsa sevinirim.

Şu an için belirlediğim parçalar : i7 7820x, ROG Strix x299E, 960 EVO m.2. Ama çok acelem yok, yeni nesil Intel işlemcileri bekleyeceğim sanırım, fiyat değerlendirmesi yapıp bir seçim yapacağım.

Ekran kartı işini erteleyeceğim. Oyun olarak ara sıra Starcraft 2 ve 2D oyunlar oyunuyorum, onları kaldıracak temel işleri yapacak bir kart yeterli olur şimdilik. GeForce 1050 ti seviyesine bile çıkmadan, 500 TL civarına bir öneriniz varsa alabilirim.

Önem sırasına göre: Stabillik, Sessizlik ve fiyat-performans önemli. Bütçem 7000 TL civarı; ama "git şunu al, sana bu lazım vs" derseniz de biraz daha bekler, onu alırım.

Şimdi bu bilgiler ışığında;
Hangi kasa, hangi soğutucu, hangi PSU önerirsiniz?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adsız.png
Kasa ve sıvı soğutma konusundan çok analamam ama bu sistemi almanız çok daha iyidir. Ama size tavsiyem Phanteks P400 adlı kasayı alabilirsiniz. Sıvı soğutma olarakta çift fanlı AM4 soket uyumlu bir sıvı soğutucu işinizi görür.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı