Müzik Prodüksiyonu İçin 10.000 TL'ye sistem toplama

Bütçe
10.000
Konuyu baştan sona okudum ( bende pek anlamıyorum donanım işlerinden ). Mac'OS'tan AMD bir PC'ye geçeceğim, hem canlı enstruman vocal ses kayıtları hem de Vst'leri kullanarak çalışmalar yapabileceğim ortalama bir AMD sistem toplamak istiyorum fakat satın alacağım donanım ürünleri ikinci el satın almayı düşünüyorum ( SSD hariç)
Yeni bir konu açmaya gerek duymadan, özellikle Ses/video edit/prodüksiyon işleriyle alın teri dökmüş şahıslardan bir ricam olacak…
2.el ve olabildiğince güncel olacak AMD bir sistem toplamakta bana yardımcı okabilir misiniz?

-CPU kendi soğutucusunun olması gerekli.
-Mainboard ( her zaman upgrade imkanı sunacak bir nainboard tercihim)
-RAM ( mainboard slotları ile ileride yükseltebileceğim tercihlerde bir RAM )
- SSD veya M.2 SSD. (en az 500GB ve ileride ek SSD satın alabilirim. İlk kurulum ETab'ı önemli benim için)
-Mütevazi bir PSU ( olabildiğince sessiz ve ekonomik bir tavsiye rica ederim)
-Kasa ( olabildiğince sade ve sadece bileşenleri bir arada tutsun, bol bol hava alsın yeter. Pavyon görünümü istemiyorum:) )
-Ekran kartı! Bu konuda hala kafam çok karışık. Oyun vb hiç işim olmuyor fakat ara sıra Adobe Premiere Pro ile bazı video edit çalışmalarım olabiliyor. Buna göre mütevazi bir ekran kartı önerisi alabilirim.

Olabildiğince 2.el olarak toplamak istediğim bir sistem fakat gerektiğinde sıfırını da alabileceğim tavsiyeler varsa tekliflere açığım. Şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum. Not; ilk etapta bütçe 5-6000₺ fakat gerektiğinde aşılabilir. Çünkü şu an 23inch monitör için ayrıca 2500₺ bir bütçe ayırdım. Belki monitör'den kısıp donanım bütçemi yükseltebilirim. Tekrar teşekkür ediyorum öneri sunan herkese.
Kullanacağım DAW Studio One, diğer plug-in'ler vs zaten sabit kontact vb.

Önceki mesajımadaki gibi bir pc topladım. Ekran kartı almadım. İşlemcinin üzerindekini ekran kartını kullanıyorum. Başta daw üzerinde kullanmak için topladım. İkincil olarak ufak tefek amatörce video edit işlemleri için. Topladığım sistemde ev kullanıcısı olarak herhangi bir takılma gecikme vs yaşamıyorum.
Tek hatam şu oldu. 16 gb ram taktım ve ilerde bir tane daha 16 gb ram takarak 32 e yükseltmeyi düşünüyordum. Birde ekran kartı almadım ilerde ihtiyaç duyarsam alırım demiştim. İşlemci soğutucu harici aldım. Büyük olduğundan ram ve ekran kartı takmak istediğimde soğutucuyu da tekrar değişmem gerekecek. İlerde upgrade düşünceniz olursa buna dikkat edin derim. Harici soğutucu alırsanız upgrade ederken boşta kalan slotları kapamasın.

Teşekkür ederim. Harici Soğutucu olayını nasıl yaparım henüz bilgi sahibi değilim fakat sizin topladığınız sistemi baz alacağım. Çok teşekkür ediyorum

Önceki mesajımadaki gibi bir pc topladım. Ekran kartı almadım. İşlemcinin üzerindekini ekran kartını kullanıyorum. Başta daw üzerinde kullanmak için topladım. İkincil olarak ufak tefek amatörce video edit işlemleri için. Topladığım sistemde ev kullanıcısı olarak herhangi bir takılma gecikme vs yaşamıyorum.
Tek hatam şu oldu. 16 gb ram taktım ve ilerde bir tane daha 16 gb ram takarak 32 e yükseltmeyi düşünüyordum. Birde ekran kartı almadım ilerde ihtiyaç duyarsam alırım demiştim. İşlemci soğutucu harici aldım. Büyük olduğundan ram ve ekran kartı takmak istediğimde soğutucuyu da tekrar değişmem gerekecek. İlerde upgrade düşünceniz olursa buna dikkat edin derim. Harici soğutucu alırsanız upgrade ederken boşta kalan slotları kapamasın.
Peki bu sistem Amd tabanlı olsa ne öneriniz olur Cpu ve MainBoard için?
Görece daha ucuz diye Amd tabanlı sistem de düşünmğyor değilim. Tekrar teşekkür ediyorum

-AMD Ryzen 5 5500 İşlemci (Temel Hız: 3.6GHz, Maks. Güç hızı: 4.2GHz'e kadar, 6 çekirdek, L3 önbellek 16MB, Soket AM4) 100-10000457BOX, Siyah

-ASUS Prime B550M-K AMD B550 Am4 DDR4 4400 Hdmı Dvı Vga Çift M2 Usb3.2 mATX Pcıe 4.0 ecc ram desteği

-CORSAIR CMK8GX4M1A2400C16 8GB DDR4 2400MHz CL16 VENGEANCE BLACK LPX SOGUTUCULU DIMM BELLEK

SAMSUNG (SAPSI) Samsung NVMe 980 500 GB, Dahili Katı Hal Sürücüsü (SSD) (MZ-V8V500BW)

Böyle bir başlangıç sistemi yaptım ve buna KASA+PSU+GPU ekleyeceğim.
Sizce bu sistem uyumlu olur mu? Bir de ilk etapta kendi üzerindeki Görüntü kartı işimi görür mü? Oyun vb oynanayacağım. Sadece Müzik Edit Daw vs

Son düzenleme:
Amd hic dusunmedim. Intel islemcide param yettigi kadar yuksek almaya calistim. Intel i7 10700k almistim. Tek tavsiyem ram'i 8gb yerine en az 16 gb yapin bence. Kontack vs pluginler kullanacaksaniz daha kullanisli olur. Ben tek 16 gb almistim. Bir slotum bosta kaldi. Kasma problemim yok ama 16 gb daha ekleyecegim ilerde.

Amd hic dusunmedim. Intel islemcide param yettigi kadar yuksek almaya calistim. Intel i7 10700k almistim. Tek tavsiyem ram'i 8gb yerine en az 16 gb yapin bence. Kontack vs pluginler kullanacaksaniz daha kullanisli olur. Ben tek 16 gb almistim. Bir slotum bosta kaldi. Kasma problemim yok ama 16 gb daha ekleyecegim ilerde.
Şuanki fiyatlar ile aynı sistem sanırım 13-15000₺ falan yapıyor. Bütçemi çok aşıyor

An itibariyle yine dayanamayıp 2. el bir Mac satın aldım. 2015 late 21.5 inc. 2.8 GHz i5.
16gb ram 250 M2 ssd. apple klavye ve Magic Mouse dahil.
Çünkü Pc toplamaktan çok daha uyguna geldi şuanki toplama pc fiyatlarına oranla. (8000tl)
Yanıtlar için öneriler için çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı