Peki bu sistem Amd tabanlı olsa ne öneriniz olur Cpu ve MainBoard için?Önceki mesajımadaki gibi bir pc topladım. Ekran kartı almadım. İşlemcinin üzerindekini ekran kartını kullanıyorum. Başta daw üzerinde kullanmak için topladım. İkincil olarak ufak tefek amatörce video edit işlemleri için. Topladığım sistemde ev kullanıcısı olarak herhangi bir takılma gecikme vs yaşamıyorum.
Tek hatam şu oldu. 16 gb ram taktım ve ilerde bir tane daha 16 gb ram takarak 32 e yükseltmeyi düşünüyordum. Birde ekran kartı almadım ilerde ihtiyaç duyarsam alırım demiştim. İşlemci soğutucu harici aldım. Büyük olduğundan ram ve ekran kartı takmak istediğimde soğutucuyu da tekrar değişmem gerekecek. İlerde upgrade düşünceniz olursa buna dikkat edin derim. Harici soğutucu alırsanız upgrade ederken boşta kalan slotları kapamasın.
Şuanki fiyatlar ile aynı sistem sanırım 13-15000₺ falan yapıyor. Bütçemi çok aşıyorAmd hic dusunmedim. Intel islemcide param yettigi kadar yuksek almaya calistim. Intel i7 10700k almistim. Tek tavsiyem ram'i 8gb yerine en az 16 gb yapin bence. Kontack vs pluginler kullanacaksaniz daha kullanisli olur. Ben tek 16 gb almistim. Bir slotum bosta kaldi. Kasma problemim yok ama 16 gb daha ekleyecegim ilerde.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.