i7-8565U sistem akıcı değil

e300

Decapat
Daha fazla  
RAM
16
SSD veya HDD modeli
Kingston
Ekran kartı
Nvidia GTX1650 Max-q
İşlemci
i7-8565U
Merhaba.

MSI marka bir notebook kullanıyorum.

i7-8565U.
NVIDIA GTX1650 Max-Q.
16 GB RAM.
1 TB M.2 SSD.
60Hz ekran.

Böyle bir sistemim var ama beklediğime göre faredeki geçiş akıcılığı beklediğime göre yavaş olduğunu düşünüyorum herhangi bir dosya açtığımda kısa sürede olsa yükleniyor diyor yani yapabileceğim bir şey var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorununu tam olarak aktarabilir misin? Laptap'un yavaş mı ? Dosyalar yavaş mı yükleniyor? Yoksa ekranın hz değerinden mi memnun değilsin? Pc yavaşsa, işlemciyi yüksek performansa çekebilirsin, ram'ın frekansını yükseltebilirsin. Sisteminin bileşenleri iyi görünüyor. Format atmayı deneyebilirsin.

anakart çipset driver ne oluyor bir bilgim yok ?
Anakart çipset driver kurdun mu ?

PC özelliklerine göre bence o kadar akıcı değil işlemci yüksek performansta ram frekansı yükseltme nasıl oluyor acaba ?

RAM Dual channel olarak takılmamış olabilir. YouTube'da fazlasıyla kaynak bulabilirsiniz konuyla ilgili, bi bakın derim.

Anakart çipset driver ne oluyor bir bilgim yok?

PC özelliklerine göre bence o kadar akıcı değil işlemci yüksek performansta RAM frekansı yükseltme nasıl oluyor acaba?

Sorun FPS'ten mi kaynaklı yoksa FPS yüksek ama akıcı mı hissetmiyorsun?

Bahsettiğiniz bilgisayar muhtemelen MSI PS63 8SC ya da benzer modelidir(bendeki model). Muhtemelen hava kanalları tıkanmıştır ayrıca zaten i7 8565U güçsüz bir işlemci. Örnek olarak yakın zamanda aldığım Alienware AW2721D(2K 144Hz USB 3.2 gen 1 DP alt mode girişiyle laptopa bağladım) monitörü bağladığımda Valorant'taki FPS değere 60'tan 100-120 çıktı. Bu da zaten işlemcinin yaptığı darboğazı gösteriyor. MSI creator centerdan yüksek performans ayarını seçmen yardımcı olur. Ayrıca işlemcinin normal tdp'si 15 wattır fakat mesala valorant oynarken işlemcisi intel'in TDP-UP özelliğiyle sürekli 30 watt'a çalışıyor(bunu anlık olarak MSI Afterburner'dan gözlemledim) ama soğutma yeterli gelmeyince hep kendini frenliyor bu da oyunlarda çok ciddi droplara neden oluyor.

Not: Laptop soğutucusuda kullanıyorum ve oyun oynarken her zaman cooler boost'u açıyorum.

Dosya Ekleri

• MSI creator.PNG
    399,1 KB · Görüntüleme: 39
anladım işlemciden dolayı darboğaz yapıyor sanırım çünkü normal masaüstü açıklen bile beklediğim kadar akıcı değil valorant orta ayarlarda 120-180 fps arası gidip geliyor ekranın 60hz olması msi’a yakışmadı 120 veya 144 koymamasının sebebi oyuncu notebook olmadığından diye düşünüyorum dediğiniz gibi yüksek performansta kullanıyorum soğutmada cooler booster’da ama sürekli cooler booster’da çalışırsa sorun çıkarır mı ? Birde akıcı hale getirmek için ne yapabilirim windows performans ayarlarını falan yaptım zaten nvidia ayarları falan onları hallettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…