i7 860 Sıcaklık değerleri nasıl olmalı?

KwejNN

Decapat
İşlemcimin boşta 55-60, yüktede 80-90 derece arası olması normal midir? Stok fan kullanmaktayım. Bir sorun olur mu? Valorant'ta 80 85 83 arası oluyor. Boşta 50 58 60 (şu an arkada Spotify, 5 sekme, Discord açık 52-53 derece.) Bir sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
i5 10400 işlemcim var bende pes 2019'da 90'ı gördüğümü hatırlıyorum, içim rahat etmedi kule tipi aldım.
bana normal gibi geldi.

İşlemcimin boşta 55-60, yüktede 80-90 derece arası olması normal midir? Stok fan kullanmaktayım. Bir sorun olur mu? Valorant'ta 80 85 83 arası oluyor. Boşta 50 58 60 (şu an arkada Spotify, 5 sekme, Discord açık 52-53 derece.) Bir sorun olur mu?

Boşta hiçbir şey çalışmıyor iken 50 ise normal bir sıcaklık değerleri değil ama dediğiniz gibi 5 sekme açık iken 52-53 derece ise normal kabul edilir.
Biraz fazla ama çok eski bir işlemci olduğu için beklenmedik sıcaklıklar da demek doğru olmaz. Uzun yıllardır değişmediyse termal macunu yenileyin.

Yukarıdaki arkadaşında dediği gibi terman macun yenileyin olmazsa fanınızı değiştirin ve tekrar deneyin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı