Merhaba, kısaca anlatmak gerekirse Google'da gezerken falan bir şey olmuyor ama herhangi bir oyuna girdiğimde 5-10 dk sonrasında VIDEO_TDR_FAILURE "nvlddmkm.sys" hatası alıyorum. Bilgisayari FurMark testine soktum direkt kapandı bilgisayar yardımcı olursanız sevinirim.
DDU ile bi kaç kere driver silip kurdum saatlerce oyun oynatıyor ama bilgisiyari yeniden başlatıp oyuna girdikten sonra mavi ekran veriyor ya da kendini kitliyor
Merhaba, Durum kafa karıştırıcı oldu biraz. İyice toparladım konuyu. Yük altında sistem kapanıyor ama DDU ile sürücü yüklediğiniz zaman sistem saatlerce oyun oynatıyor. Burda PSU hatası değil de kart hatası olarak görünüyor.
Bunu anlamak için işlemciye stres testi yapmak lazım.
Arkadaşlar işlemcime test uygulamak istiyorum. Fakat hangi ayarlarda yapmam gerekiyor bilmiyorum. İşlemciyi 1 saat teste tabii tutmayı düşünüyorum. Nasıl yapmalıyım? Ayarlar nasıl olmalı? Teşekkürler.
www.technopat.net
Bu test sırasında da bilgisayar kapanacak mı kapanmayacak mı görmek lazım
Sürücü yükledikten sonra bilgisayarı yeniden başlatman gerekiyor. Eğer o ara bunu yapmıyorsan onboard olarak kullanıyorsundur ve deaktif iken mavi ekran vermemesi doğal. İlk defa gördüğüm bir şey değil, bozuk kartlara sürücü yükledikten sonra bir süre düzelip tekrar durumu tekrarladıkları da oluyor. FurMark testinde direkt kapanmayıp mavi ekrana attığı ya da donduğu da oluyor mu bilmiyorum.
Önemli olan kapanması. Sorun kartında, yük altında dayanamıyor maalesef. Eğer hiç kapanmasaydı o zaman çok kafa karıştırıcı olurdu. Yerinde olsam satışıyla konuşup yeni kart ile değişim isterdim.