i7 870 O.C. Nasıl yapılır?

AdLine

Hectopat
Katılım
11 Ağustos 2018
Mesajlar
487
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
İstanbul
i7 870 için stabil O.C nasıl yapılır? Bilgili birisi bana yardımcı olabilir mi? Tüm O.C denemelerim başarısız oldu. Voltajını nasıl nerede vereceğini bilmiyorum. İnce ayarların nasıl yapılacağını bilmiyorum. Yardım edecek kişiye şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda stok olarak 2.93GHz olarak mi kullanıyorsunuz ?. İlk olarak Turbo boost kapatıp deneyin.
Aid64 ile 10 dakika strest testi yaparak 3.5 ghz kadar gelmiştim. Tabii CPU MHz arttıkça 1600 mhz olan ram 1750 oldu. Sıkıntı yoktu. GTA V girip test yapayım dedim. PC kendine reset attı oyuna girince. Şimdi Turbo boost kapatıp bişeyler deneyeceğim.
 
+100mv arttırarak voltaj verin. Voltajı elle ayarlayın.
Voltajı auto olarak bırakmıştım. Hangi durumda el ile arttırmam gerekiyor? Sistem aniden kitlendiğinde voltaj vermem gerektiği anlamına mı geliyor? Sistem kitlendiğinde bilgisayarı kapatamıyorum. Elektriği keserek kapatabiliyorum.
Sistem kitlendiği zaman anakarta bağlı olan aparatlar mesela fare, klavye, fan vb. devre dışı kalıyor. Fanlar duruyor. Klavyenin ışıkları gidiyor ama bilgisayar çalışmaya devam ediyor.
 
Kapanmamasının sebebi mavi ekrandır büyük ihtimal. Voltajı en fazla 1.34 verin ve Ramleri biostan 1333Mhz sabitleyin. Turbo kapalı kalsın. CPU Clock Ratio 20x yapın BCLK'da 180 yapıp deneyin. Ramleri 1333Mhz yapmayı unutmayın. Hız aşırtma başarılı olsa bile burdaki önemli olan nokta sıcaklık.
 
Kapanmamasının sebebi mavi ekrandır büyük ihtimal. Voltajı en fazla 1.34 verin ve Ramleri biostan 1333Mhz sabitleyin. Turbo kapalı kalsın. CPU Clock Ratio 20x yapın BCLK'da 180 yapıp deneyin. Ramleri 1333Mhz yapmayı unutmayın.
Ramlari 1333Mhz sabitlersem performans kaybı olur mu? Sonuçta 1600Mhz den 1333Mhz sabitliyorum. Sabitlemeyi bilmiyorum şimdi araştırıyorum. İlgilendiğiniz için teşekkür ediyorum.
 
Intel için ram frekansları çok bir fark yaratmıyor. Ayrıca 1333 sabitlediğinizde frekans 1333+ olacaktır. Bulamadıysanız: System Memory Multiplier(SPD) önce 6 ayarlayıp deneyin.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı