i7 870 Overclock Yapamıyorum

İşler deneme yanılma olduğu için biraz sistem elde olmayınca uzaktan bukadar oluyor. Açıkçası şuanda elde olup denemek isterdim senin sistemi evde olduğumuz dönemlerde kurcalıyacak şeyler arıyorum.
Bi psunun anakart bağlantılarını kontrol eder misin? bi hava falan tutsana sisteme macunu falan bi yenile.
Ufak bi detay var onu kaçırıyoruz aslında. Onu bi bulsak sorun çözülcekte benim bile burdan kafama takıldı.
Çok çıkarma voltajı yüksek voltaj olunca daha iyi çalışacak anlamına gelmiyor. Yani daha düşürerek daha stabil çalışması olası.
Ben soğutucuyu aldığım zaman anakartı, ekran kartını sökmüştüm. Bikaç gün oluyor. Termal macun yepyeni. Ne yapacağımı şaşırdım gerçekten. Bana rami ayarlayamıyorum gibi geliyor. Ne bellekmiş. Ne yaptıysak olmadı.

Son düzenleme:
PCI Express Frequency değerini manuel ayarlamayı dener misin? Her anakart işlemcide farklı oluyor onların değeri. Bir kaç değer deneyebilirsin son çare.

Bahsettiğim programı denediniz mi?
Benim işlemcide olmuyor. Teşekkürler.
PCI Express Frequency değerini manuel ayarlamayı dener misin? Her anakart işlemcide farklı oluyor onların değeri. Bir kaç değer deneyebilirsin son çare.

Denerim bir sürü seçenek var sayı olarak. Kaçla başlayım?
Onu donduktan sonra düşünürüz.

Bellek ayarlarının hepsini sıfırla, sırayla git. Önce işlemciyle işin bitsin belleklere sonra başlarsın.
PCI Express Frekansını autodan 110 yaptım. Bilgisayar açılıyor. Speaker 2 kısa 1 uzun ses çıkartıp susuyor. Ekrana görüntü gelmiyor. Biosu sıfırlamayi denedim. Bios pilini çıkartıp 10 dakika bekledim. Bu sefer açılıp reset attı. Sonra yine 2 kısa 1 uzun ses verdi. Ekrana kesinlikle görüntü gelmiyor. Biosu başka nasıl sıfırlayabilirim?

Son düzenleme:
Benim işlemcide olmuyor. Teşekkürler.

Denerim bir sürü seçenek var sayı olarak. Kaçla başlayım?

PCI Express Frekansını autodan 110 yaptım. Bilgisayar açılıyor. Speaker 2 kısa 1 uzun ses çıkartıp susuyor. Ekrana görüntü gelmiyor. Biosu sıfırlamayi denedim. Bios pilini çıkartıp 10 dakika bekledim. Bu sefer açılıp reset attı. Sonra yine 2 kısa 1 uzun ses verdi. Ekrana kesinlikle görüntü gelmiyor. Biosu başka nasıl sıfırlayabilirim?
cmos_clr die biyer olmalı bios piline yakın anakart üzerinedeki yazılara bak. 2 demir cubuk seklinde.Oraya 2 sini kısa devre olacak sekilde değdir.Yani başka bi iletken yardımı ile ikisini birbirine deydir 5 saniye kadar sonra tekrar bir dene bakalım.
Bios pilini çıkarırken de pcde elektrik olmasın. Elektriği kes ,pili çıkart sonra pcnin güç tuşuna bi kaç kere bas,sonra pili tekrar tak ve güç verip aç.

cmos_clr die biyer olmalı bios piline yakın anakart üzerinedeki yazılara bak. 2 demir cubuk seklinde.Oraya 2 sini kısa devre olacak sekilde değdir.Yani başka bi iletken yardımı ile ikisini birbirine deydir 5 saniye kadar sonra tekrar bir dene bakalım.
Bios pilini çıkarırken de pcde elektrik olmasın. Elektriği kes ,pili çıkart sonra pcnin güç tuşuna bi kaç kere bas,sonra pili tekrar tak ve güç verip aç.
Çok teşekkür ederim. PC açılıyor ve ekran geliyor. Bu PCI Express Frequency neymiş sistemi kitledi. Sistemi yaktım sandım.

Çok teşekkür ederim. PC açılıyor ve ekran geliyor. Bu PCI Express Frequency neymiş sistemi kitledi. Sistemi yaktım sandım.
Aslında tam olarak ne işe yaradığını bende bilmiyorum. Genelde OC yaparken belli bir değerden sonra özellikle eski anakartlarda ethernet ya da ses kartı gibi şeyler devre dışı kalıyor. PCI Express Frequency’i manuel yaparak çözülüyor. Ancak sizin anakartınız için tam değerini söylemek zor. Deneyerek bulunabilir ancak. Her yolu denemenize rağmen çözemediğiniz için son çare olarak önerdim size. Çözmüşsünüz bari benim yüzümden oluşan sorunu sevindim. 😊

Ram frekanslarını sabitleyebilsem keşke. CPU Mhz arttırıcınca Ram Mhz de artıyor. Bios sürümünü güncellsem çözülür mü sizce?
RAM Mhz' sini alçaltma imkanınız var böylelikle sıkıntı olmaz.
Sakın o ayarı 100' ün üzerine çıkarmayın eğer fazla bilginiz yoksa, 110 çok olmuş ayrıca en fazla 102 falan tavsiye ediyorum ama en iyisi ellememek.

Aslında tam olarak ne işe yaradığını bende bilmiyorum. Genelde OC yaparken belli bir değerden sonra özellikle eski anakartlarda ethernet ya da ses kartı gibi şeyler devre dışı kalıyor. PCI Express Frequency’i manuel yaparak çözülüyor. Ancak sizin anakartınız için tam değerini söylemek zor. Deneyerek bulunabilir ancak. Her yolu denemenize rağmen çözemediğiniz için son çare olarak önerdim size. Çözmüşsünüz bari benim yüzümden oluşan sorunu sevindim. 😊
Sizin yüzünüzden bozulsaydı bile sorun olmazdı. Sorumluluk bende. Teşekkürler.
RAM Mhz' sini alçaltma imkanınız var böylelikle sıkıntı olmaz.

Sakın o ayarı 100' ün üzerine çıkarmayın eğer fazla bilginiz yoksa, 110 çok olmuş ayrıca en fazla 102 falan tavsiye ediyorum ama en iyisi ellememek.
Ram Mhz ne olursa olsun sistem kitleniyor hiç anlamadım gerçekten.

Sizin yüzünüzden bozulsaydı bile sorun olmazdı. Sorumluluk bende. Teşekkürler.

Ram Mhz ne olursa olsun sistem kitleniyor hiç anlamadım gerçekten.
Ne kadar arttırıyorsunuz frekansı peki, düşük seviyelerden yavaş yavaş arttırarak yapılmalı overclock.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı