i7 870 Overclock Yapamıyorum

Ne kadar arttırıyorsunuz frekansı peki, düşük seviyelerden yavaş yavaş arttırarak yapılmalı overclock.
2.93 x22 oluyor default. Ben x20 yapıp 3.20 Ghz yaptığımda mesela sistemim donuyor. Sebebi nedir sizce? Voltaj demeyin çok denedim. 1.4 kadar bile voltaj verdim.

2.93 x22 oluyor default. Ben x20 yapıp 3.20 Ghz yaptığımda mesela sistemim donuyor. Sebebi nedir sizce? Voltaj demeyin çok denedim. 1.4 kadar bile voltaj verdim.
O kadar voltaj çok fazla Allah'tan bir şey olmamış sisteme, x22' ye çekip denediniz mi?

CPU clock ratio en yüksek kaça çıkıyorsa ona yükseltmelisiniz, ram frekanslarını yaptığınız overclocka göre düşürün normal değerinin üzerine çıkmasın. Mhz' yi yavaş yavaş arttırın, çok fazla voltaj veriyorsunuz sanırım resimlerden anladığım kadarıyla normal değerlerinin biraz üstüne çıkarak deneyin böylece çok ısınmayacaktır.

CPU Clock Ratio en fazla x24 çıkıyor. SPD 0.6 yapayım. Peki Turbo Boost açık kalsın mı? Sistemim donarsa nasıl bir yol izleyeceğiz?

CPU Clock Ratio en fazla x24 çıkıyor. SPD 0.6 yapayım. Peki Turbo Boost açık kalsın mı? Sistemim donarsa nasıl bir yol izleyeceğiz?
Turbo boostu kapatıp bir deneyin, sistemin donması için bir sebep yok gibi.
Bu arada işlemci turbo boostla istediğiniz hızlara çıkıyorsa yapmanıza gerek de yok.

Son düzenleme:

Bu arada işlemci turbo boostla istediğiniz hızlara çıkıyorsa yapmanıza gerek de yok.
3.19 geçmiyor. Sitesinde 3.6 kadar maks turbo frekans yazıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…