i7 8700 Isınma Sorunu

Colonel Kurtz

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Yaklaşık 3. ay önce masaüstü topladım. işlemci fanı olarak i7 8700'ün kutusundan çıkan stock fanını kullandım. Dün ısı değerlerini görmek ve overclock amaçlı ASUS GPU Tweak II indirdim. Daha sonrasında oyunlarda gördüm ki işlemcimin ısı değeri 65 altına düşmemekte. (Genelde 75 derecede). Konuyu açmama neden olan sebep ise Battlefield V oynar iken işlemcimin ısısının 95-100 dereceyi bulması. Arka plan uygulamalarını kontrol ettiğimde, işlemciyi zorlayan herhangi bir uygulama göremedim. Battlefield V menüde iken bile 80-90 derece oluyor işlemci. Bana çok anormal geldi böyle olması sizce ne yapabilirim tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sistem Özellikleri
Anakart: MSI Gaming Z370 Plus ATX
RAM: G-Skill Trident Z RGB - (8x8) 16GB - DDR4 - 3200MHz
Ekran Kartı: Asus Strix NVIDIA RTX 2070 8GB
İşlemci: Intel Core i7 8700
HDD: WD BLUE 1TB

Stok soğutucu yetersiz geliyor. Yeni bir soğutucu alın. Alamam derseniz eğer voltajı düşürebilirsiniz. Ancak Prime95'te 1 dakika bile dayanamayacağından stabilitesini anlayamayabilirsiniz.

Termal macunu kontrol edin. Soğutucu tam oturmamış olabilir.
Stok soğutucu yetersiz geliyor. Yeni bir soğutucu alın. Alamam derseniz eğer voltajı düşürebilirsiniz. Ancak Prime95'te 1 dakika bile dayanamayacağından stabilitesini anlayamayabilirsiniz.
Stok soğutucuyla alakası olduğunu sanmıyorum. Olsa bile bu kadar ısınmaz. Termal macununu güzel sürmemişsinizdir. Bende 8700k var ve termal macunu vatanda sürdüklerinde oyunda 85'e çıkıyordu. Termal macunu kendim yayarak sürdüm ve ısı değerleri 65-70'e düşmüştü.

Üstteki arkadaşa katılıyorum, stok fan olsa bile bu kadar yükselmez.

Kasa içi fanların gözüktüğü bir fotoğraf yollayın.
Genel bir kasa temizliği ve macun değişimi yapın.
CPU undervolt deneyin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı