I7 8700 ITX Kasa toplama

burakyilmaz23

Hectopat
ITX kasa topluyorum.Yorumlarını merak ediyorum. Parçalar şu şekilde;

• i7-8700
  • Gigabyte B360N Wi-Fi
  • Kingston 8 GB 2400 MHz
  • Thermaltake Core V1 kasa
  • Everest 350W PSU ( geçici olarak )
Bütçem yettiğince bunları alabildim. İleriye doğru takviye edeceğim zaten 8 GB RAM, sağlam bir PSU ve GTX 1060 veya yeni serisi :) Ne dersiniz, orantılı bir sistem mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer yer sıkıntısı yoksa seçenekleri genişletmek için micro ATX toplamanızı tavsiye ederim. Çünkü bence bu kasa, mini ITX bir sistemin olma amacını pek taşımıyor. Mini ITX sistem olabildiğince küçük olmalı çünkü. Eğer kasa boyut olarak mini tower veya küp sistemlere yaklaşıyorsa; mini ITX'in kısıtlı ürünlerine ve imkanlarına takılıp kalmaya gerek yok.
İkinci olarak da bu sisteme kesinlikle daha yüksek frekans RAM takın. Sadece oyun için olacaksa da i5 yeterli olacaktır. Artan bütçeyi RAM, 960 Evo gibi bir SSD almak için kullanabilirsiniz. PSU işini de sıkı tutun derim. Hele ki bu fırtınalı havalarda Everest PSU olan bir sistemi prize takılı halde bırakmak bile büyük risk. İlla mini ITX olacaksa da bu boyutlarda bence NZXT Manta çok daha şık bir kasa.

Yer konusunda sıkıntım var o yüzden bu kasayı tercih ettim.Tv ünitesinin bir bölümüne tam sığacak şekilde hemde 20 cm fan ile geliyor.Güç kaynağının ayrı bir bölmesi olmasıda seçimimde etkili oldu.

İşlemciyi seçerken 8400 ve 8700 çok kararsız kaldım.Ama daha önceki sistemlerimde hep orta seviye işlemci kullandım bu sefer olmuşken tam olsun istedim.İntelde ram frekansları çok önemli olmadığını okumuştum o yüzden 2400 aldım nacizane

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı