i7 8700 RX6600 uyumu

Bütçe
9850

erenkrkmaz06

Hectopat
i7 8700 işlemcim var RX6600 ekran kartı satın almak istiyorum bu kartı alırsam işlemcimle uyumu nasıl olacaktır? Oyunlarda darboğaz yaşatır mı yoksa daha düşük bir kart mı tercih etmeliyim? Bütçem 9850TL.

@Jonathan North o işlemci ile RX 6600 kullanıyor kendi deneyimini aktarması en iyisi olur. Ben 6600'ün OC potansiyeli de iyi olduğu için üzerine çıkılması şart değil diye düşünüyorum. Tabii o bütçeye 6600 XT ile 3060 da sığdırılır ama 6600 f/p olarak çok güzel bir model.

Gördüğüm kadarıyla 1x8 GB RAM kullanıyorsun, 6600 alıp kalan bütçeyle RAM'leri düzeltip farklı işler de yapabilirsin. Belki işlemci soğutucusu ihtiyacı da doğar.

Sıkıntı yaratmaz. Ancak o bütçede 6600 XT veya 3060 daha iyi olur.
Bu modeli öneririm, kendim kullanıyorum.

@kino etiket için teşekkür ediyorum 👍🏻. Yaklaşık 3 haftadır i7-8700 ile RX6600 ikilisini kullanıyorum, önce planlarımda RTX 3060 Ti veya 3060 gibi bir model kart almak vardı ancak her ne kadar NVIDIA tarafına biraz sıcak baksam da kino ve diğer 6600 serisi Radeon GPU kullananlarda kronik herhangi bir sorun veya optimizasyon sorunu görmeyince daha doğrusu belirttikleri yorumların samimiyetine güvenerek neredeyse RTX3060'ın ensesinde olan RX6600 tercihinde bulunmuş oldum ve iyi ki de olmuşum diyorum.

Açıkçası önceki yedek sistemimde zibilyon tane oyun oynayıp test yaptığım için bu işlere biraz ara vermiştim, ama yine de birkaç sağlam oyunda 1080p@144Hz monitörde Afterburner'ı açıp performans sonuçlarından bahsedeyim;

Cyberpunk 2077 1080p High + Very High karışık ayarlar + FSR kapalı [Little China kalabalık senaryolar: 70-75 FPS] + [Aynı ayarlarda kapalı bina içlerinde FSR açık Ultra Quality'de 90-100 FPS+]

Battlefield 1 Multiplayer Conquest 64 [1264p Ultra ayarlar - ortalama 130-150 FPS]

Ghost Recon Wildlands [1080p Ultra Ayarlar - ortalama 60-65 FPS]

Ghostwire Tokyo [1080p yüksek ayarlar - FSR + TSR kapalı ortalama 80-90 FPS]

Bu süreçte özellikle Cyberpunk & Battlefield 'de işlemci kullanımı çok yüksekti ama neyse ki RX6600' i besleme noktasında diğer oyunlarda olduğu gibi hiçbir sorun yaşatmadı, %1 Low FPS akıcılık değerlerinin de oldukça tatmin edici olduğunu söyleyebilirim. Yalnız işlemcinin performansını tam olarak alabilmek için özellikle harici bir soğutma kullanmanı şiddetle tavsiye ederim, işlemciyi ikinci el olarak aldığımda yanında gelen stok fanı tam yükte 8700'i dizginleyebilmek için biraz yetersiz kalmıştı, özellikle yüksek kullanımlarda ne yaparsam yapayım frekans kısıyordu onun için Arctic Freezer 34 Duo gibi bir soğutucu kullanıyorum yanında, eğer ki RX6600 gibi bir kart ile oyun tadı alayım dersen yük altında 95W'lara kadar güç çeken bir işlemci için soğutucu olayını da bir kenara not etmekte fayda var.

Eğer ki bütçe belirttiğin gibiyse @KeyN_N belirttiği gibi en azından RTX 3060 gibi bir kart da düşünebilirsin, o kartla da herhangi bir sorun çıkaracağını sanmıyorum.

Son düzenleme:
@Jonathan North değerlerin güzel, iyi tercih oldu sana da. Hoş kart 6600 yalnızca seni için AMD kısmına alışmak ve Radeon Software kurcalamak biraz vakit alacaktır. 😄

Konu sahibi tek kanal RAM ve stok fanlı 8700 kullanınca orayı toparlaması için şöyle 1500 TL masraf eder diye düşünüyorum. O fiyat farkını düşünce de geriye 6600 parası kalıyor. Tüm parayı 6600 XT veya 3060'a gömer kalanı bırakırsa o sistem sıkıntı yaşar. 8700'ün o kas gücü üzerine DLSS ve FSR kazanımlarını ne kadar verebileceği de muamma. 6600 ve +%10-15 overclock potansiyeli rahatça yeter sanırım.

@Jonathan North o işlemci ile RX 6600 kullanıyor kendi deneyimini aktarması en iyisi olur. Ben 6600'ün OC potansiyeli de iyi olduğu için üzerine çıkılması şart değil diye düşünüyorum. Tabii o bütçeye 6600 XT ile 3060 da sığdırılır ama 6600 F/P olarak çok güzel bir model.

Gördüğüm kadarıyla 1x8 GB RAM kullanıyorsun, 6600 alıp kalan bütçeyle RAM'leri düzeltip farklı işler de yapabilirsin. Belki işlemci soğutucusu ihtiyacı da doğar.

Evet şu anlık tek 8 GB RAM kullanıyorum RAM miktarını 16 GB yapmak önceliğim ve soğutma olarak da Cooler Master Masterliquid ML120l sıvı soğutmasını düşünüyorum bunları hallettiğim zaman tam 8000TL kalıyor ve kendi kullandığım RX 570 kartımı satmayı planlıyorum.

Evet şu anlık tek 8 GB RAM kullanıyorum RAM miktarını 16 GB yapmak önceliğim ve soğutma olarak da Cooler Master Masterliquid ML120l sıvı soğutmasını düşünüyorum bunları hallettiğim zaman tam 8000TL kalıyor ve kendi kullandığım RX 570 kartımı satmayı planlıyorum.

Onun yerine kule tipi soğutma daha iyi olur hocam Fuma 2 gibi.

Anladım, o sıvı soğutma pek iyi değildir kaliteli bir hava soğutma bakabilirsin. Ekran kartı seçimi de sana kalıyor. RX 6600, 570'in üzerine devasa bir yükseltme şuraya bakınca.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı