i7 8700 sistem vs Ryzen 7 2700X sistem

@NCSA onlarda kötü değil şuanda en iyisi bu ve bunu almak istiyorum birde en güzel soğutucu 2700X de va sanırsam. Bilgisayarın parçalarını yavaş yavaş değiştireceğim. Zaten çok iyi bir düzene sokacağım. Şuanda 2700X alacak bütçede var zaten hatta 250 TL artıyor paradan.

@NCSA onlarda kötü değil şuanda en iyisi bu ve bunu almak istiyorum birde en güzel soğutucu 2700X de va sanırsam. Bilgisayarın parçalarını yavaş yavaş değiştireceğim. Zaten çok iyi bir düzene sokacağım. Şuanda 2700X alacak bütçede var zaten hatta 250 TL artıyor paradan.

O zaman hayırlı olsun demekten başka birşey bize düşmez.;)

@Nazım Paşa Hocam şimdi bir kaç yeri araştırdım Intel anakartlarına güncelleme gelmiş HPET, diye bir şey onu acınca mesela 100 FPS, alıyorsa pubg den 80. Düşüyormuş kafam da çok karıştı bir kaç yerde gördüm. Redditte falan.
30740389_1701561083231147_4252643408364961792_n.jpg

2700X saf güç olarak daha güçlü bir modeldir. Tek çekirdek performansında 8700K daha iyi olduğu için oyunlarda daha iyi FPS verir. Birinci nesil Ryzen modellerine göre tek çekirdekte bir iyileşme söz konusu. 2700X ile birlikte kutudan kaliteli bir soğutucu da geliyor. 2700X fiyat olarakta daha ucuz bir işlemci bu durumda 2700X almak daha alınası duruyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Performanslar acayip yakın. Bir de bu 1080p. Ben 8700k oyunlarda daha iyidir gibi bir genellemenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca 2700x daha yeni çıktı ve güncellemeler, sürücüleri oturmadı bile. Sırf AMD iyi tek çekirdek performansı sergileyemez gibi kalıplar ve forumdaki Intel fanboyları yüzünden öyle düşünülüyor. Kimse 12 nanometrenin verdiği bu avantajı düşünmüyor.

@Nazım Paşa Bir şey daha sormak istiyorum sizce Asus ROG STRİX X470-F mi yoksa Gigabyte X470 AORUS GAMİNG 7 mi Anakart olarak. Ekran kartım. Asus GTX1070 1 sene sonra GTX1080Tİ veya 2000 serisi bir şey alacağım anakartı ne alırsam ilerde onun markasında alacağım ekran kartınıda.

Tek çekirdeğin önemi büyüktür, genel olarakta 8700K daha iyi bir FPS veriyor ama bu almak için bir etken değil 8700K modeli için. Çoklu çekirdek kullanımı yaygınlaşmadıkça 2700X modelinin 8700K modelinden daha iyi bir FPS vereceğini 1080P de düşünmek mantıklı değil DX 11 destekli oyunlarda. DX 11 destekli oyunlarda optimizasyonu iyi olan oyunlarda var bunlarda oyunların çekirdeklerden yararlanabiliyorlar. 12 nanometreye geçerek AMD daha yüksek frekanslara çıkmayı başararak tek çekirdek performansını artırdı, 12 nanometreye geçmesiydi birinci nesildeki üretim süreciyle tek çekirdek performansını artıramazdı, birinci nesil modelleri OC performansı olarakta kötüydüler. Her şey nanometre de değil Intel'in 14 nanometre üretim sürecine sahip işlemcileri için bu bir dezavantaj değil, mimariler farklı sonuç olarak. Çoklu çekirdekte gücüne daha güç kattı AMD yeni modellerle beraber, tek çekirdekte yaşanan iyileşme de iyi olmuş.

8700k ve 2700x arasında eski Intel işlemcilerdeki gibi bir fark yok. 1080p'de 10 FPS gibi bir fark bile ancak 200-300 FPS alınan kötü optimizasyonlu ve hafif oyunlarda görülüyor. 8700k genel olarak oyunda daha iyi performans verir denecek bir fark var mı? Bence yok. Şimdi tanıdığımız bir moderatör gelip yine Intel muhteşem deyip demeyenleri banlayacak. Bu nedenden dolayı 2700x'in tek çekirdeği kötü olmuyor maalesef. Şu an böyle demenizin tek sebebi haklı bir AMD ön yargısıdır.

Az da olsa bir fark var bir önceki nesil kadar fark olmadığı artık bir gerçek. Dediğim gibi 8700K modelinin daha iyi tek çekirdek gücü sunması işlemciyi daha alınası yapmıyor, 2700X saf güç olarak daha güçlü, daha ucuz ve soğutucu ile geliyor, bu yüzden 2700X daha mantıklı bir tercihtir. 2700X modelinin tek çekirdeği kötü değil zaten ama geride, ilk Ryzen modellerine göre fena bir adım atılmadı. İlk Ryzen işlemcileri de alınası modellerdi bunlarda daha alınası olacak. I7 modelleri dışında 1080P de Ryzen 5-7 modellerine devasa fark atan Intel modeller yoktu 1080P de, bunu ilk seri Ryzen için bile diyorum, i3 ve i5 modelleri 1080P de %10 civarı daha iyiydi sadece, i7 tepe modelleriyle daha büyük farklar vardı Ryzen ilk tanıtıldığında optimizasyon yüzünden ilk başlarda korkunç farklar vardı daha sonradan düzeldi. İkinci nesil Ryzen işlemciler daha da optimize olacaktır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı