i7 8700 ve MSI B360M uyumu

Bilgisayardan çok anlamıyorum, kendime bilgisayar toplamak istiyorum. İşlemcimi seçtim, başlıkta yazdığım anakartı seçmek istiyorum ama uyumlu değil diyor fakat anakartın özelliğinde 8. ve 9. nesil uyumlu diyor. İkisinde de 1151 socket yazıyor. Bu uyumluluk neye göre olmuyor, bilgi verir misiniz?

Anakart linki: Msi B360M Pro-Vdh Intel B360 Anakart - Vatan Bilgisayar

İşlemci linki: Intel Core i7 8700 Soket 1151 - 8. Nesil 3.2GHz 12MB Önbellek 14nm İşlemci - Vatan Bilgisayar

Son düzenleyen: Moderatör:
B360 anakartlar İntel 8. nesil ile uyumludur. Ama bence bir tık daha iyi anakartlar var yakın fiyatlara onları inceleyebilirsin.
İşlemciyi aldın mı tam anlayamadım ama 250 TL daha ucuza bulunabiliyor i7 8700.

Arkadaşlar vatanda bu bilgisayarı toplamaya çalışıyorum ama uyumlu olmadığını söylüyor site. Emin misiniz? Bilgisayar toplama sihirbazında işlemciyi seçtikten sonra sadece uyumlu anakartlarda bu anakart gözükmüyor. @Tolga Samet @Darkisback @ÖzkanK
B360 anakartlar İntel 8. nesil ile uyumludur. Ama bence bir tık daha iyi anakartlar var yakın fiyatlara onları inceleyebilirsin.
İşlemciyi aldın mı tam anlayamadım ama 250 TL daha ucuza bulunabiliyor i7 8700.
Benim attığım anakart ile senin attığın anakartlar arasındaki fark nedir dostum? Çok anlamıyorum bilgisayardan.

377805

Anakartın adında bile yazıyor 8. ve 9. nesil intel işlemcilerle uyumlu diye. i7 8700 8. nesil bir işlemci ve kesinlikle uyumlu bios upload flan bile istemez direk 8. nesil anakartı B360 gönül rahalığı ile alabilirsin. Dediğim gibi anakart fiyatları uygun ama işlemci biraz pahalı farklı sitelerden daha uyguna alabilirsin.
Not: PC toplama sihirbazında görünmemesinin sebebi büyük ihtimal şuan kampanyalı ürün olmasından olabilir. KDV indirimi aldığı için veya bazı anakartlar sadece internetten yada stok olan Vatan bayilerinden alınabildiği için PC toplama sihirbazında görünmüyor.

Eki Görüntüle 377805
Anakartın adında bile yazıyor 8. ve 9. nesil intel işlemcilerle uyumlu diye. i7 8700 8. nesil bir işlemci ve kesinlikle uyumlu bios upload flan bile istemez direk 8. nesil anakartı B360 gönül rahalığı ile alabilirsin. Dediğim gibi anakart fiyatları uygun ama işlemci biraz pahalı farklı sitelerden daha uyguna alabilirsin.
Not: PC toplama sihirbazında görünmemesinin sebebi büyük ihtimal şuan kampanyalı ürün olmasından olabilir. KDV indirimi aldığı için veya bazı anakartlar sadece internetten yada stok olan Vatan bayilerinden alınabildiği için PC toplama sihirbazında görünmüyor.
Herkese çok teşekkürler.

Son sorum olacak, benim anakart ile senin anakart arasındaki fark nedir usta? Her parçayı az buz biliyorum ama anakartı öğrenemedim bi türlü :D

Son sorum olacak, benim anakart ile senin anakart arasındaki fark nedir usta? Her parçayı az buz biliyorum ama anakartı öğrenemedim bi türlü
Aşağı yukarı aynı anakartlar. B360 serisi ikiside ama Bazooka özel bir seri gibi her sene yeni nesili çıkıyor daha gösterişli ve sağlam bir kart benim gözümde. Fiyatları aşağı yukarı aynı zaten hiç PC 'den anlamıyor bile olsan çıplak gözle baktımı hangisi daha iyi diye anlayabiliyor olman lazım :)

Aşağı yukarı aynı anakartlar. B360 serisi ikiside ama Bazooka özel bir seri gibi her sene yeni nesili çıkıyor daha gösterişli ve sağlam bir kart benim gözümde. Fiyatları aşağı yukarı aynı zaten hiç PC 'den anlamıyor bile olsan çıplak gözle baktımı hangisi daha iyi diye anlayabiliyor olman lazım :)
Valla özelliklerine bakıyorum ama fark yok, ikisi de aynı. Görünüş olarak mı daha iyi diyosun anlamadım, ciddi soruyorum. :D Bir de Bazooka da MHz yazmıyor

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı