Malum üretim teknolojisinden dolayı Intel, çekirdek sayısı ve buna bağlı çoklu çekirdek performansı olarak rakibinden geri düştüğü için son zamanlarda iyice saçmalamış durumda. 6 çekirdek 12 thread bir 8700K'dan sonra 8 çekirdek 8 thread bir 9700K gösterdi bize. Peki bu değişim performans artışı yerine i7'leri zayıflatmış olabilir mi? Hyper threading'e sahip olmayan bir i7 ne kadar güçlü?
Intel 6700K sonrasında cidden geriye sardı i5 9600K güzel ancak onunda çoklu çekirdek performansı iyi değil bu saatten sonra sistemi revize etcek olsam Ryzen 3000 serisine bakardım şahsen.
@TheTrickesterGod
Intel 2.nesil core serisinden itibaren bozulmaya başladı zaten. AMD'yi tokatlayınca iyice zıvanadan çıkmaya, tüketiciyi silkmeye başladı.
@TheTrickesterGod
Intel 2.nesil core serisinden itibaren bozulmaya başladı zaten. AMD'yi tokatlayınca iyice zıvanadan çıkmaya, tüketiciyi silkmeye başladı.
Kesinlikle katılıyorum sonraki 4 nesil sürekli aynı yolu izledi 4c/4t i5'ler 4c/8t i7'ler 2c i3'ler gına gelmişti amd bulldozer mimarisi ile çok çekirdek getirdi ama çekirdek başına düşen güç çok düşüktü intelde bunu bildiği için sürekli aynı yolu izledi ta ki ryzen çıkana kadar.