i7 8700K boşta 100 derecede çalışıyor

asilzade0212

Decapat
Daha fazla  
RAM
Corsair (8x2) 3200 MHz.
Ekran kartı
4070Tİ ASUS ROĞ
Anakart
Z370-A Pro
İşlemci
Intel Core i7 8700K 3.7 GHz
Arkadaşlar iyi günler.

4070 Ti ASUS ROG serisi ekran kartı aldım. Parçaları çıkardım bilgisayarı komple temizledim. Ekran kartını güç bir şekilde çalıştırdım ilk başta çalışmadı RAM'ları çıkardım taktım çalıştı daha sonra bilgisayarı açtım masaüstündeyken işlemcim aşırı ısındı. 90-100 derecede çalışmaya başladı elimi sürmeye çalıştığımda elim yanacak dereceye geldi.

Sıvı soğutma kullanıyorum.

Sistem:
Ekran kartı: ASUS ROG RTX 4070 Ti (eskisi GTX 1060 5 GB)
İşlemci: Intel Core i7 8700K 3.7 GHz.
Anakart: MSI Z370-A Pro.
RAM: Corsair (8x2) 3200 MHz.
PSU modeli gex 1050.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvı soğutmanın fan ve pompa bağlantılarını yaptığından emin misin?
Fanlar çalışıyor söndüğünden eminim zaten gözüküyor. Pompa çalışıyormu bilmiyorum ama bağlantısını yaptım ana karta.

Hocam 4070 ti için yetersiz bir işlemci değil mi sizce de i7-8700k.
Bilmiyorum görüp bakacağım i7 8700k güçlü bir ekran kartı yetersiz gelirse değiştiririz.

Işlemci sıcaklığı intelin dandik termal macunu yüzünden yüksek olduğu için delid yapıyorsun zaten?
ben delid ne demek bilmiyorum Bu konuda cahilim. Ben delid i değiş sandım. Yanlış yazmışsınız diye düşündüm. kusura bakmayın. İkinci defa kullanınca bir şey ifade ettiğini anladım

Şöyle bir durum var ben bu bilgisayarı 6 yıldır sorunsuz kullanıyorum. Yeni aldığım ekran kartını takmak için bütün kasanın parçalarını çıkartıp temizledim. Ondan sonra 100 dereceyi görmeye başladım. Sıvı soğutucunun çalışıp çalışmadığından şüpeliyim.

Bir fikri olan yok mu?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…