i7 8700K + GTX 1070 Ti vs 7700HQ + GTX 1070 laptop

Docarsh

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yazın üniversiteye geçeceğim inşallah. Bunun bir ödülü olarakta bana yıllar sonra bir bilgisayar alınacak.
Mekatronik ya da bilgisayar mühendisliği düşünüyorum.

Ama kafamda bir soru işareti var. Sizce masaüstü toplama güçlü bir sistem mi? Yoksa güçlü bir gaming laptop mu?

10.000 - 11.000 bütçem mevcut.

Masaüstü toplarsam 8700K ve GTX1070Ti'lı bir sistem düşünüyorum.

Eğer dizüstü alırsam da 7700-HQ ve Pascal 1070 bir laptop düşünüyorum.
(MSI GT62VR 7RE-284XTR)

Üniversiteye geçiş yapacağım için taşınabilir olması gözüme çarpıyor. Ama yüksek fiyatlara düşük güç özelliklerine sahip (masaüstüne nazaran) olması düşündürüyor.

Masaüstü alırsam da taşıyamayacağım, üniversiteye götürememe gibi bir sorun yaşayacağım.

Sizin bu konuda görüşleriniz neler? Sizce hangisi daha mantıklı? Daha önceden benim gibi arada kalmış var ise aranızda yardımcı olabilir mi?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öğrenci evi yada yurt olacaksa kesinlikle laptop özellikle o miktardaki bütçedeyse eğer. Başın ağrır yoksa yurtta çok hırsızlık olur. Aynı şehirdeysen al masaüstünü. Yanına da işini görecek basit bir laptop keyfine bak.

Yaşadığım şehir de kalıcam ama üniversitede sorun yaşarmıyım? Taşınabilir olmayacak, okulda kullanamıyacağım bu bir sorun yaratırmı?

Eğer okulda bilgiden yararlanacaksanız laptop alın. O laptop güzel gider. Ya da MacBook Pro TouchBar i7’li sürümüne de bakmanızı öneririm.

Yaşadığım şehir de kalıcam ama üniversitede sorun yaşarmıyım? Taşınabilir olmayacak, okulda kullanamıyacağım bu bir sorun yaratırmı?
O zaman masaüstünü al 9000-10000 liraya, 1500-2000 liraya da bir laptop al, okul amaçlı olarak giriş seviyesi bir laptop yeter.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı