i7 8700K ısınma sorunu

230692

Hectopat
i7 8700K işlemcinin sıcaklık değerleri oyun oynarken çok yüksek görünüyor. Overclock yapmadım, BIOS ayarlarını hiç ellemedim. Kasayı ve parçaları yeni aldığım için tozlanma ile alakası yoktur. Kasada önde 2 fan ve arkada 1 fan var. Hepsi 140mm ve hepsi çalışıyor. İşlemci soğutucu da çalışıyor. Termal macun olarak Bequiet Dark Rock Pro 4 'ün yanında gelen macunu kullandım. Sorun ne olabilir? BIOS sürümünü kontrol ettim. Version 0428 yani güncel değil, bununla ilgili olabilir mi sizc?
( CPU sıcaklığı ölçen iki farklı program kullandım. Sonuçlar resimlerdeki gibi )
  • PSU: Corsair RMX 850W +80 Gold
  • CPU: Intel Core i7 8700K Soket 1151 - 8. Nesil 3.7GHz 12MB Önbellek 14nm İşlemci-
  • İŞLEMCİ SOĞUTUCU: Bequiet dark rock pro 4
  • Kasa: Cooler Master Mastercase Pro 5
  • GPU: ASUS GeForce GTX1070 DUAL OC GDDR5 8GB 256 Bit DX12 NVIDIA Ekran Kartı-
  • SSD: Transcend TS120GSSD220S 120GB -
  • HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB -
  • RAM: Kingston HyperX 2133 C14 2x8GB -
  • MBD: ASUS PRIME Z370-A Intel Z370 Soket 1151-V.2 DDR4 4000MHz(OC) USB3.1 RGB Anakart
Adsız.jpg
Adsız2.jpg

1.36 VCORE stock cpu için yüksek. Anakartta Auto-OC tarzı bir şeyin aktif olmadığından emin misiniz? Voltage ayarını 1.2'ye çekin, stabil diye bakın. Stabilse 1.15e çekip tekrar test yapın.

1.2V düşük 8700K için. 1.250 deneyin, problem çıkartırsa 1.275 deneyin.
Otomatik overclock ayarını kapatın.

BIOS ayarlarını varsayılana döndürün. Yeni BIOS'a güncelleme yapın. Montaj hatası ya da termal macun bozuk olabilir. Soğutucuyu söküp eski termal macunu her iki yüzden(işlemci ve fan) de silip sadece işlemci yüzeyine pişmiş pirinç tanesi boyutunda, tam orta kısmına uygulayn. Fan bloğunu yerleştirin. Sorun(eğer varsa) düzelecektir.

BIOS ayarlarını varsayılana döndürün. Yeni BIOS'a güncelleme yapın. Montaj hatası ya da termal macun bozuk olabilir. Soğutucuyu söküp eski termal macunu her iki yüzden(işlemci ve fan) de silip sadece işlemci yüzeyine pişmiş pirinç tanesi boyutunda, tam orta kısmına uygulayn. Fan bloğunu yerleştirin. Sorun(eğer varsa) düzelecektir.
Dediğiniz gibi montaj hatası olmuş :) işlemci soğutucunun fanı ramlere doğru bakması gerekirken arka fana doğru bakıyormuş.
1.36 VCORE stock cpu için yüksek. Anakartta Auto-OC tarzı bir şeyin aktif olmadığından emin misiniz? Voltage ayarını 1.2'ye çekin, stabil diye bakın. Stabilse 1.15e çekip tekrar test yapın.
Yazılım üzerinden veya one click tuşu ile overclock yapmışsın, 4.7Ghz'de 1.3590 core v ile çalışıyor, bu değer fazla. O.C yapmadan stok değerlerle kullanmak istiyorum diyorsan Bios sıfırlaman yeterli. :)
Ayrıca dediğiniz gibi auto overclock varmış. Default yapınca düzelmiyor ben biraz uğraşıp ayarları değiştirdim şuan 50-55 derece arası oyun oynarken :D Boşu boşuna yaklaşık 1 ay overclock yapmışım hiç niyetim olmadığı halde :(

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı