i7 8700K sistem mavi ekran veriyor

Player_7659

Hectopat
Şu anda kullanmakta olduğum toplama sistemim yaklaşık 1 yıldır sorunsuz çalışıyordu. Fakat son 2 hafta içerisinde oyun oynarken 2 kere mavi ekran verdi (Minecraft ve Battlefront 2 oynarken aniden sesler takıldı ve bilgisayarım mavi ekran verdi). Ekrandaki QR kodunun resmini çekemedim çünkü bilgisayarım mavi ekran verdiği gibi kendini yeniden başlattı. Bu sorunun kaynağı ne olabilir?

Not: Sistemim,
MSI Z370 GAMING Plus.
Intel i7 8700K.
RTX 2060.
2x8GB 2666 MHz RAM.
250 GB SSD.
1TB hard disk.

Son düzenleyen: Moderatör:

Az önce tekrardan mavi ekran hatası aldım ve durdurma kodunda " SYSTEM THREAD EXCEPTİON NOT HANDLED " yazıyordu. Bu ne anlama geliyor?

OC yapmışssın BIOS'ları default edin.

BIOS güncelleyin.

DDU rehberini uygulayıp güncel GPU sürücünüzü kurun.
EasyAntiCheat ve üretici yazılımlarını kaldırın.
Klavye ve fare hariç USB cihazlarını çıkarın.

• SFC /scannow komutu nedir? Ne işe yarar? Bu rehberi uygula.
  • Hatayı ekran kartından ötürü almışsın. Ekran kartını en son sürüme güncelle.
  • MSI Afterburner geçici bir süreliğine kaldır.
  • Easy Anti-Cheat kaldır.
@283156 bir de sen bakar mısın?
sfc /scannow komutunu kullandım ve eksik dosyaları onardım. Şimdi BİOS umu güncelleyeceğim. Bilgisayarımı topladıktan sonra hiç bios güncellemesi yapmadım direk windows kurup kullanmaya başladım. O günden bu güne kadar bir sürü yeni BİOS güncellemeri yayınlanmış. En son sürümü mü yoksa sırayla her sürümü kurmalı mıyım?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı