i7 8700K sistem Oyun oynarken donuyor

Sabırlı

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar uzun süredir bu arıza ile boğuşuyorum ne olduysa mayıs ayında AMD ekran kartına geçtikten sonra başladı.
Kartı servise gönderdim herhangi bir arızaya rastlanmadı yapmış olduğum Testlerde'de bir problem gözükmemekte.
Bu konu ile alakalı bir sürü konu açtım ne yaptıysam sorunu çözemedim. Genellikle oyun oynarken bilgisayarım alakasız problemler veriyor Twitch'den yayın izlediğimde video TDR failure hatası, mavi ekran, dün akşamda sarı ekran arızası verdi. Bazen de tamamen kitleniyor ve reset bile yemiyor komple sistemi kapatmak gerekiyor. Bu videoda göreceğiniz arıza.
Artık bilgisayardan soğudum problemin ne olduğu konusunda bilgim sahibi değilim işlemci termal macunu yeniledim harici kasanın üstüne iki tane fan aldım. Hava sirkülasyonu gayet iyi çift monitör kullanıyorum biri 144 Hz. Diğeri 60 Hz. Siz değerli bilgili arkadaşlardan yardımlarınızı bekliyorum.
ASUS Z370-P Prime anakart.
i7 8700K.
Sapphire RX 5700 XT Nitro+
16 GB 3000 MHz RAM.
650 Watt PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını yeni alıp kullanmaya başladığım zamandan sonra hataları almaya başladığımı söyledim. Oyun oynarken çeşitli hatalar alıyorum diye de söyledim. İşin enteresan tarafı minidump dosyası boş. Mesela bazen direkt kendi kendine reset atıyor. 3 kere temiz format attım hocam.

Dediğim gibi mavi ekran hatası 2 kere aldım sonrakiler hep değişik video linki paylaştım orda görebilirsiniz. Birde kendi kendine reset atıyor.
hardisk de sorun olabilir hocam format attım demişsin mouse ilmeci kitleniyor mu?

hardisk de sorun olabilir hocam format attım demişsin mouse ilmeci kitleniyor mu?
Komple sistem kilitleniyor.
Arkadaşlar merhabalar dün itibariyle seasonic focus 750 W PSU aldım taktım kullanamaya başladım aynı problemi tekrar yaşadım. Daha sonra memtest86 programı ile test yaptım onda da herhangi bir problem çıkmadı. Yapmadığım şey kalmadı şimdi artık ne yapmam gerekiyor?

Dosya Ekleri

• IMG_20200828_051423.jpg
    IMG_20200828_051423.jpg
    1,5 MB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı