Selamlar,
Özel sıvı soğutmayla yakından ilgileniyorum ve 2. sıvı soğutma sistemimi de toplamışken bazı naçizane tavsiyeler vermek isterim alışveriş listenizle ilgili.
Sıvıyı konsantre almak yerine 900ML'lik premix'lerden almanızı öneririm. EK sıvı soğutma için optimize edilmiş en saf distile suyu kullanıyor. Türkiye'de bulabileceğiniz saf suların ölçüm sonuçları bir rezalet. Çünkü genelde kritik olmayan uygulamalarda kullanılıyorlar (araba sileceği, ütü vs vs...) Çok da aman aman diyebileceğimiz bir mevzu değil tabi ama yine de dikkat çekmek istedim.
Bir diğer konu da blood red'in biraz sorunlu bir renk olması. Kullanılan renk pigmentinden mi kaynaklı bilemiyorum ama bozulmaya daha elverişli gibime geliyor. Son kullandığım cryofuel serisi öncesi ek soğutma sıvısı olan EK Koolant serisinden blood red idi ve koyu mor renge büründü birkaç ay içinde. Açıp temizlediğimde bütün blokları tıkadığını gördüm... Nikel cilası ile ancak kırmızı rengi bloklardan çıkarabildim. Belki Cryofuel serisinde çözmüşlerdir.
XE radyatör seçtiğinizi gördüm. Bu radyatörler kalın olduğu için yüksek hızlı fanla kullandığınızda performans veriyorlar. XE'ye taktığınız fanları min. 1500RPM'de tutmayı unutmayın.
Fan konusunda EK Vardar'dan daha sessiz ve daha yüksek statik basınç verebilen çözümler var piyasada. Vardar vasat bir fan. Performans ve sessizliğe göre sıralamam gerekirse
1) Noiseblocker nb e-loop
2) bequiet Silent Wings 3 PWM
3) Corsair ML120
Bu da benim düldül, hala yapım aşamasında, psu kabloları alınacak cable mod'dan:
7900x 4.7ghz 1.25v delidded
gigabyte x299 aorus gaming 7 (aslında abd'den gaming 9 aldım arkasına vida düşürüp kısa devre yaptırınca bozuldu, sonra tr'den 7 versiyonunu aldım
)
ve gpu titan xp.