i7 8700K sisteme Custom soğutma yapmak

Öncelikle ilginiz ve de ince düşünceleriniz için teşekkürü borç bilirim. :)

Aslında kırmızıdan çok beyaz düşünüyorum. Sebebi ise PSU HX 850i ve Corsair'in beyaz sleeved kablo setine sahibim uyumlu olur dedim. Ya da mavi kafamda deli sorular. Rengine en son karar vericem ama sizin dedikten sonra kırmızıyı eledim.

En saf distile suyu bulmak da sıkıntı galiba.

@er36po abimizin ve siz değerli arkadaşların fikir ve önerileriyle parçaları netleştireceğim daha tam karar vermiş değilim.

Fan önerilieriniz için de teşekkür ederim. :)

Sizin sisteminizde şimdiden hayırlı olsun. İnşallah en kısa zamanda nihai haline kavuşur.

Ben de anakartı Amazon'dan aldım. 8700K H100i ile sadece Asus'un otomatik OC ile 5.1 Ghz de sıkıntısız çalıştı. Custom yaparsam manuel OC denemelerine başlarım artık. :D

En saf distile suyu bulmak da sıkıntı galiba.

Evet, o yuzden konsantre sivi alip turkiyeden dandik bi distile su ile karistirmaktansa, ek'nin kendi tercih ettigi kaliteli distile su ile seyreltilmis "premix" diye gecen sivilari almak daha mantikli.

Kargo parasini biraz daha fazla veriyorsun ama bence degiyor.

Premix ürününe baktım ama beyaz göremedim yani süt gibi bir renk istiyorum. Ekwb distile su satıyorsa distilw su ile konsantre beyaz alıp karıştırsak nasıl olur?

Merhaba arkadaşlar EK-FB Asus M9H Monoblock siparişini Ekwb üzerinden vermiş bulunmaktayım. Zaten en önemli parça idi kendileri. Monoblok olması sesbiyle. :)

Diğer parçaları yurt içinden de temin edebilirim. Bakalım hayırlısıyla başladık. Ya nasip gerisine. :)

Asus M9H monoblock Pazartesi günü elime ulaşacak.

EK Coolstream PE 360 mm ve EK Coolstream XTC 280 mm radyatör almayı düşünüyorum.

Pompa ve rezervuar için tam kararımı veremedim. Tabi rakorlar ve borular için de yardıma ihtiyacım var.

Fan olarak ise 3 tane Corsair LL 120 RGB ve 2 adet Corsair LL 140 RGB alacağım.

@er36po
@Çağan Çelik

Vakti zamanında dönemedim, kusura bakmayın. İşlerim yoğun ve henüz tam olarak içinden çıkmamış olsam da, sıkıntılı bir dönemden geçtim.

Yaklaşık 30 fotoğraf atmışsınız ancak içlerinden bir tanesi dahi işime yaramadı. (Bana sadece içi net gözükecek bir foto lazımdı.) Ben güya kasanızdaki duruma göre çizim yapacaktım ancak bu pek mümkün görünmüyor. Siz en iyisi daha önceki çizimlere ve zaten daha önceden yapılan modlar üzerinden de kendinize uygun olanı seçebilirsiniz.

Almayı düşündüğünüz (EK Coolstream PE 360 ve EK Coolstream XTC 280) radyatörler gayet iyi. Ancak fanların daha sessiz ve 120mm'lik fanlara nazaran daha iyi soğutma sağlayan 140mm (ya 2x 240mm veya 1x 280, 1x420mm) seçmenizi tavsiye ederim.

Vakti zamanında dönemedim, kusura bakmayın. İşlerim yoğun ve henüz tam olarak içinden çıkmamış olsam da, sıkıntılı bir dönemden geçtim.

Yaklaşık 30 fotoğraf atmışsınız ancak içlerinden bir tanesi dahi işime yaramadı. (Bana sadece içi net gözükecek bir foto lazımdı.) Ben güya kasanızdaki duruma göre çizim yapacaktım ancak bu pek mümkün görünmüyor. Siz en iyisi daha önceki çizimlere ve zaten daha önceden yapılan modlar üzerinden de kendinize uygun olanı seçebilirsiniz.

Almayı düşündüğünüz (EK Coolstream PE 360 ve EK Coolstream XTC 280) radyatörler gayet iyi. Ancak fanların daha sessiz ve 120mm'lik fanlara nazaran daha iyi soğutma sağlayan 140mm (ya 2x 240mm veya 1x 280, 1x420mm) seçmenizi tavsiye ederim.

İnşallah en kısa zamanda sıkıntılı süreci atlatırsınız. Elimden gelen birşey var ise yardımcı olmak isterim. :)

Linkini verdiğiniz konuya baktım kafamda fikir daha da netleşti.

Yazdığım 2 radyatörü alacağım sanırım. Çünkü üst kısım 360 mm radyatör destekliyor. Ön kısıma da 280 mm radyatör alacağım.

Corsair fanları Amazon üzerinden sipariş verdim. RGB modasına ayak uyduralım dedim. :)

Ekwb üzerinde M9H monoblock'u aldım. Başka yerde yoktu malesef.

Geriye sadece rakorlar, pompa-rezervuar, akrilik borular kalıyor. Akrilik boru ve rakor ölçülerinden emin olmadığım için sizden aldığım bilgilere göre sipariş vereceğim.

Siz ne zaman uygun olur iseniz yazarsınız. Benim de pek acelem yok yavaş yavaş topluyorum parçaları.

Tekrardan sıkıntılarınızın en kısa zamanda en iyi şekilde sonuçlanmasi dileğiyle. Sağlıcakla kalınız. :)

Teşekkür ederim, söylemeniz bile yeterli :)
Tamam.
Siz o zaman rakor-boru eksiklerinizi alacağınız sitenin linkini atın ben size almanız gerekenlerin linklerini atayım buraya.

Link üzerinden yola çıkarsak daha sağlıklı olacak. Çünkü bazı siteler rakor ve boru ölçülerini karmaşık veriyor.

Size 10/12 (iç çapı 10mm dış çapı ise 12mm) olan proroları tavsiye ederim. Daha büyük- kalın borular çok tipsiz ve kaba duruyorlar.
Yani şu ölçülerde olacaklar: Rakor ve Boru.
Renk ve sayı olarak kaç tane lazım olacak o artık size kalmış.
Sormak istediğiniz, aklınıza takılan ne varsa sorarsınız yine de.

Tamam şimdi oldu. :) Çok teşekkür ederim.

Pompa rezervuar içinde aklımda EK-XRES 140 Revo D5 PWM var. Sizin bir öneriniz olur mu?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı