i7 8700K sisteme RAM ve sıvı soğutucu önerisi

• Konuyu başlatan li43
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 1.334

li43

Megapat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Tasarım CATİA 3D DESIGN
Arkadaşlar RAM ve sıvı sogutucu lazim.
RAM 3000 veya 3200 MHz olabilir. CL14 veya CL 16 arasında ne gibi bir farkliliklar var? İşlemci i7 8700K, ona göre bir sıvı sogutucu önerir misiniz?

PC oyun amaçlıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM kapasitesi ve bütçe belirtin bileşenler için.

Benim kullandığım RAM, CORSAIR 16GB (2x8GB) VENGEANCE LED DDR4 3200Mhz CL16 Dual Kit.
Gayet memnunum ancak anakartın sitesinde uyumlu gözüken belleklere bakarak almanı tavsiye ederim.
Sıvı soğutma için DeepCool Captain 120Ex kullanıyorum. Render işlemlerinde arada pompa sesi duyuyorum. Bildiğiniz gibi render işlemciyi fazla zorladığından dolayıdır tahminimce. Size yeterli geleceğini düşünüyorum. Araştırmanızı tavsiye ederim.

Bende hem oyun hemde render amaçli kullanacagim sistemi. Sogutucuyu araştircam , peki kasa ve güç kaynagi hakkinda neler tavsiye edersiniz?

Bende hem oyun hemde render amaçli kullanacagim sistemi. Sogutucuyu araştircam , peki kasa ve güç kaynagi hakkinda neler tavsiye edersiniz?
Geçen ay kendime sistem topladığım zaman Corsair Spec 04 kasasını topladım. İçerisinde 600W 80 plus gibi ideal bir psu ile geliyor. Benim hoşuma gidiyor kasa. 4 tane fan taktım ve gayet serin çalışıyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı