i7 8700K stabil overclock değerleri

Makaleler
4
Daha fazla  
Merak ettiğim için konuyu açıyorum, i7 8700K'yı overclocklu kullananlar kaç Volt'ta ve hangi frekansta kullanıyor stabil olarak?
Şu an 4.7 GHz'de 1.2V veriyorum ve stabil çalışıyor. Boşta 40 - 45 derece, CPU-Z stress testinde 87 dereceye kadar çıkıyor.
Kasa: CM Masterbox Lite 5 (ön kapağından dolayı hava akışı kötü)
Soğutucu: CM Masterliquid Lite 240.
Pump fan %100, radyatör fanları %70 hızda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle soğutucunuz nedir? CPU-Z ile stress testi olmaz maalesef.
  • OCCT ile 30dk test, sıcaklık Max 83Ü geçmesin.
  • Prime95 ile 30dk torture test, sıcaklık Max 85'i geçmesin.
  • AIDA64 ile 20dk test, sıcaklık Max 83'ü geçmesin.
  • Cinebench R20 ile test.
Bu testleri geçtiysen günlük kullanımda yaptığın overclock sana bir sıkıntı yaratmayacaktır fakat sıcaklık değerleri 87 biraz yukarıda onu 4.5GHz'ye indirip dediğim testleri yapınız.

@Tk28* Teşekkür ederim, stabil sanıyordum değilmiş. Prime95 ile başladım teste hata verdi. Voltaj arttırıp test etmeye devam ediyorum.
Bu sıcaklıklarla testlere devam edemiyorum, az önce termal macunu değiştirdim ama pek etkisi olmadı sıcaklıklara. Radyatör çok tozlanmış onu da temizledikten sonra sıcaklık sorunu düzelirse devam edeceğim.
Prime95 ile Blend test yaparken sıcaklıklar stok haldeyken 70 derece ama Small FFT testinde aniden 90 - 95 dereceye çıkıyor. Normal mi böyle olması?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de bir deneyeyim dedim ve 1.350 voltaj degerinde 4.7 ghz olarak kullanıyorum su an. ramleri de xmp ile 1.4 voltaja cekerek 3200 e cekmiş bulundum. Normalde 2100 mhzde calisiyordu. Sıcaklik dereceleri msi afterburnde boştayken yüksek gorunurken(45-50) asus suite'de boşta (34-40) civarı gorunuyor. Herhangi bir test yapmadım. Sürekli boyle kullanmak yorucu olabilir pc icin sanırım. İşlemci fani ise kule tipi, gts v8 kullanıyorum. Kasada 6-7 tane fan var ama yeterli değil gibi gorunuyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı