i7 8700k ve 1050Ti Sistem Toplama

Biraz uzun ve komplike bir konu olacağını biliyorum ama yardımcı olursanız sevinirim. Yayın yapmak adına bilgisayar topladım ve almayı düşünüyorum ama aklımda birçok soru var.

Bende mevcut olan bir 1050Ti var onu bir aklımıza koyalım.

Toplamak istediğim sistem şöyle olacak ;

İşlemci : Intel i7 8700k
Anakart : MSI Z270x Gaming 7
Kasa : Cooler Master Mastercase 5 Pro --
Soğutucu : Cooler Master Seidon 240V --
RAM : Kingston 16 GB RAM --
Power : Cooler Master 750wW--
HDD : Toshiba 2 TB
SSD : (sonra bakacağım)

Şu anlık aklıma gelenler bunlar sistemde değişmesini istemediklerime eksi (-) koydum yazmamın sebebi bilgi vermek amacıyla. ( Tabi sistemden bunu yanlış koymuşsun diyebilmeniz için de.) İşlemci ve ekran kartı arasında gidip geliyorum kafam çok karışık... Elimde ekran kartım bulunuyor ve acaba diyorum işlemciden kısıp elimdeki ekran kartını satıp daha üst bir model mi ekran kartı alsam? Yoksa bu 8. nesil işlemciyi alıp elimdeki ekran kartı bana yeter mi? En uzun hangisi beni götürür? Genellikle PUBG, GTA yayınları yapacağım. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Z270x Gaming 7 anakart 8.nesil için uygun değil ki ? Z370 serisi anakart bakmalısın ilk olarak. 16 GB RAM ler 3200 MHZ ise gayet iyidir. Çok sağlam bir işlemci alıyorsun 1700 TL flan 1000 TL ye anakart alıyorsun 1100 TL ye RAM sıvı soğutmalar çok güzel kasalar 750W PSU flan o ekran kartı herşeyi bozuyor sanki GTX 1050 Tİ :(

İşlemciyi R5, anakartı B350 yapmanı tavsiye ederim. Ayrıca Seidon serisi genelde tavsiye edilmez. Corsair Hydro H110 ile değiştir bence. İşlemciyi R5 1600X, anakartı AB350 Gaming yapınca performans olarak bir kaybın olmayacak (sadece işlemci ufak kısılmış olacak ama o da seni etkilemez) ve işlemciden 750-800 lira, anakarttan da 150-200 lira artmış olacak. Bu artan 950-1000 lira ile hem soğutmayı Corsair Hydro H110 yaparsın, hem SSD eklersin, hem de isteğe bağlı olarak ya elindekini satıp ya 3 GB 1060 alırsın, ya da elinde kalan 500-600 lirayı tutar, yeni nesil kartları beklersin. Şu an yapabileceğin en iyi ve F/P seçim bu olur.

işlemciyi ilk i7 6700k olarak düşünmüştüm o yüzden o anakart ile birlikte öyle kalmış. Ama fikrimi tekrar değiştirip 1060 6 gb ekran kartı almayı planlıyorum. Siz yeni ekran kartı alın demişsiniz de bütçem ona kadar yetişseydi zaten bu postu bile açmazdım.

Kullanım amacınız nedir? Ben olsam bende sizin gibi yapardım. İşlemci gücü bazen ekran kartının aksine daha önemli olabiliyor.

K ibareli olan işlemciler overclock yapılabilen modeller. İmkan varsa alınabilir yanında GTX 1060 güzel olur. Ama normal i7 8700 alınırsa da olabilir.

Ekran kartlarında yeni seri çıkacak. Diğer ekipmanları alıp ekran kartını bekleme durumunuz varsa birkaç aya tanıtılır diye düşünüyorum.

Sistemi tamamiyle overclock destekli olarak kurdum. gtx 1060 beni 2 sene idare etsin zaten onu yükseltirim ama işlemciden kısmak istemedim sonra işlemciyi satmak zor olur çöpe de atacak değilim ya. Yeni ekran kartıda çıksa dediğim gibi toplam fiyat yeterince kabardı benim için en yüksek bu sistemi yapabiliyorum.

Sistemi tamamiyle overclock destekli olarak kurdum. gtx 1060 beni 2 sene idare etsin zaten onu yükseltirim ama işlemciden kısmak istemedim sonra işlemciyi satmak zor olur çöpe de atacak değilim ya. Yeni ekran kartıda çıksa dediğim gibi toplam fiyat yeterince kabardı benim için en yüksek bu sistemi yapabiliyorum.
1060 serisi 6 gb yetecektir piyasada 1050 ti 2.el cok var.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı