i7 8700k ve 1050Ti Sistem Toplama

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

i7 8700 ile 7700K 5.0GHz bile yarışamazken 6700K'dan hiç bahsetmeye gerek yok. Ayrıca bütçeniz şuan için çok düşük kalıyor. Bende isterdim oraya bir 400C kasa koymayı ancak bütçeye göre en iyisini seçmeye çalıştım.

1080Ti sistemlere bile 650W PSU öneriyoruz. Çünkü ekran kartları geliştikçe daha ekonomik oluyorlar. Önerdiğim PSU'nun normal fiyatı 300TL. Hazır inmişken almanızı tavsiye ederim.

Sıvı soğutmadan bahsediyorsunuz, bütçeye pek giydiremedim ben. i7 8700 65W TDP değerine sahip bir işlemci, öyle fazla ısınacağını zannetmiyorum. Sıvı soğutma yerine Noctua DH-14S alınabilir. Tercih tabii ki size ait.

RAM konusunda da içiniz rahat olsun bir sıkıntı çıkarmaz. Anakarta gelicek olursak orada bütçeye bağlı biraz düşük tuttum. Ama aceleniz yoksa H370 anakartlar geldi gelecek. Daha iyi bir model seçebilirsiniz. Ses konusunda 7.1 desteğinin olduğu yazıyor. Ancak sizin belirttiğiniz anakart ile mutlaka farkları olacaktır, arasında 700TL oynuyor.

Olay sadece anakartın 7.1 liği değil zaten bakarsanız paylaştığım anakarta açıklamasına görebilirsiniz de. Ben i7 7700k için ısınma sorunu ve sensörlerinde sıkıntı olduğunu falan okudum. 8700 almaya kalkarsam bir üst anakart demek olucak buda benim içime sinmiş bir anakartı şimdi tekrar düşünceye almak benim moralimi düşürüyor. Zaten çoğu olay ekran kartında bitmiyor mu zaten? Bu işlemci beni gene uzun bir süre götürür ekran kartını değiştiririm zaten o zamana kadar kim öle kim kala :D psu konusunda haklı olabilirsiniz onu tekrardan düşüneceğim. inno gibi bir marka yerine 300 tl daha fazla verip msi almak benim için daha iyi olacaktır diye düşünüyorum mide bulantısı yapmasın sonra :D.

Hep bu marka takıntısı zaten MSI veya diğer markaları büyüttü. Şimdi MSI tanınan bir marka ise sebebi budur. Verdiğiniz 300TL'ye değeceğini zannetmiyorum. Sizin verdiğiniz bütçe ile son nesil bir liste oluşturdum. Siz yine de 6700K almaya niyetliyseniz artık diretmeyeceğim. Hayırlısı.

Evet sınır 5 bini çokça geçti ve sonunda toplamayı başardım. Sistemi overclock eğilimli kurdum ve yeni ekran kartları için beklemeye fırsatım yoktu.

İşlemci : Intel i7 7700k - 1500 TL
Anakart : MSI Z270x Gaming 7 - 750 TL
Ekran Kartı : MSI 1060 6 GB - 1800 TL
Kasa : Phanteks p400s - 360 TL
Soğutucu : Cooler Master MasterLiquid Lite 240 - 365 TL
RAM : Gskill Ripjaws V 16GB - 735 TL
Power : Seasonic S12II-620 620W - 445 TL
HDD : Toshiba 2 TB - 290 TL
SSD : Param olunca alırım.

(Hepsi sıfır alınmıştır.)
Toplam : 6245 TL

Sonuç olarak böyle bir sistemim oldu yardımcı olanlara ve fikir verenlere teşekkür ederim konu kapanabilir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı