Nazlı İlayda Beyzade
Hectopat
i7 8700 ile 7700K 5.0GHz bile yarışamazken 6700K'dan hiç bahsetmeye gerek yok. Ayrıca bütçeniz şuan için çok düşük kalıyor. Bende isterdim oraya bir 400C kasa koymayı ancak bütçeye göre en iyisini seçmeye çalıştım.
1080Ti sistemlere bile 650W PSU öneriyoruz. Çünkü ekran kartları geliştikçe daha ekonomik oluyorlar. Önerdiğim PSU'nun normal fiyatı 300TL. Hazır inmişken almanızı tavsiye ederim.
Sıvı soğutmadan bahsediyorsunuz, bütçeye pek giydiremedim ben. i7 8700 65W TDP değerine sahip bir işlemci, öyle fazla ısınacağını zannetmiyorum. Sıvı soğutma yerine Noctua DH-14S alınabilir. Tercih tabii ki size ait.
RAM konusunda da içiniz rahat olsun bir sıkıntı çıkarmaz. Anakarta gelicek olursak orada bütçeye bağlı biraz düşük tuttum. Ama aceleniz yoksa H370 anakartlar geldi gelecek. Daha iyi bir model seçebilirsiniz. Ses konusunda 7.1 desteğinin olduğu yazıyor. Ancak sizin belirttiğiniz anakart ile mutlaka farkları olacaktır, arasında 700TL oynuyor.
Olay sadece anakartın 7.1 liği değil zaten bakarsanız paylaştığım anakarta açıklamasına görebilirsiniz de. Ben i7 7700k için ısınma sorunu ve sensörlerinde sıkıntı olduğunu falan okudum. 8700 almaya kalkarsam bir üst anakart demek olucak buda benim içime sinmiş bir anakartı şimdi tekrar düşünceye almak benim moralimi düşürüyor. Zaten çoğu olay ekran kartında bitmiyor mu zaten? Bu işlemci beni gene uzun bir süre götürür ekran kartını değiştiririm zaten o zamana kadar kim öle kim kala