i7 8700K ve 1070 Ti CS:GO Anlık Takılma

anacrusis

Centipat
Konu başlığındanda anlaşıldığı gibi CS GO oyununda anlık takılma yaşıyorum. Sorunu anlatmadan önce sistem özelliklerimi yazıyorum.
  • Anakart-ASUS Z370F 4000MHz
  • CPU-I7 8700K
  • GPU-MSI 1070 Ti Gaming
  • RAM-16 GB Adata XPG D80
  • SSD- Samsung Evo 970 Pro 500 GB
  • HDD- 2 TB Seagate
  • CPU sıvı soğutma-Gamepower iceberg 120
  • PSU-750W Gold Plus
Sistem özelliklerim bu şekilde. Şimdi soruna geçiyorum. CS GO oyununa girdigimde özellikle ilk oyunda anlık takılmalar yaşıyorum. 0.5 saniyelik donmalar. Normalde FPS degerim 300 civarında. Ve grafik ayarlarım da orta halde oynuyorum. Mesela Dust 2'de ısınma turunda başladık diyelim. CT'den Long'a gidene kadar 1 kere, Long'dan double door gidene kadar 1 kere ya da ne bileyim biri yere resim(spray) yaptıgında anlık takılmalar yaşıyorum. Sanki böyle o oyunda yeni bir şey oldugunda takılıyormuş hissiyatı yaşıyorum. Aylardır araştırıyorum bu durumu çözmek için her yolu denedim fakat daha bir çözüm bulamadım. Denediklerimi sayıcak olursam da eğer; Oyun HDD'de kuruluydu SSD kurdum fakat çözüm olmadı. Dosya bütünlüğünü doğruladım olmadı. Format attım olmadı. Grafikleri en düşüğe çektim yine olmadı. Steam Launcher üzerinden CS kodlarını denedim yine olmadı. Artık donanımsal bir sıkıntı mı var acaba diye düşünüyorum ama asıl yüksek güç isteyen oyunlar GTA V, Watch Dogs 2, Assassins Creed Odyysey gibi oyunlarda vs herhangi bir problem yaşamıyorum. Üstelik grafik ayarları da yüksek bir şekilde oynuyorum. PC üzerinden OC anlamında sadece anakartın üzerinde kayıtlı olan profillerden aşırtma yaptım. Yani şöyle diyeyim; 1 normal varsayarsam, 2 orta, 3 yüksek aşırtma gibi düşünün ve ben 2 yaptım. Fakat hiçbir şekilde değişiklik olmadı. Dedigim gibi işin ilginç yanı Apex Legends, PUBG ya da MOBA'lardan sayarsam LOL'de vs hiçbir problem yaşamazken CS'de böyle bir problem yaşamak canımı sıkıyor açıkcası. Ve bunun üstüne bir de yayınla uğraştığım için bu hal daha da fazla can sıkıcı oluyor. Durumu görmeniz adına bugün ki yayınımdan aldığım klibi buraya koyuyorum. Yardımcı olan ve zaman ayırıp okuyan bütün herkese teşekkürlerimi sunarım. Saygılar dostlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Görüntü ayarlarını yükseğe çek, NVIDIA panelden ayarlamalar vs yaptın mı? Bu takılma esnasında CPU kullanımına baktın mı?

Aynı problemleri bende yaşamaktayım. FACEIT oynuyorum knife roundun'da karşı takımda 5 kişiyi aynı anda gördüğümde FPS 60'a düşüyor. Daha önce'den sertifikasız 450W kullanıyordum, arkadaşlar PSU değiştir dediler 600W PSU aldım problem aynı. Ayarları düşürsem'de çıkarsam'da aynı problem devam ediyor. En sonunda format attım güncellemeleri yapıp kontrol edeceğim tekrar'dan.

Bende de aynı problemler oluyor ısınma süresinde haritayı gezip dolaşıyorum iyice sonrasında problem kalmıyor. Hdd eskidi sanırım

Görüntü ayarlarını yükseğe çek, nvida panelden ayarlamalar vs yaptın mı? bu takılma esnasında cpu kullanımına baktın mı?
Evet hocam denedim bütün hepsini fakat bi çözümü olmadı CPU kullanımına bakamadım 2. bi ekranım yok :/ bugün afterburnerdan ekrana bütün hepsini yansıtıp kontrol etmek istedim fakat onu da beceremedim açıkcası :/
BIOS, Windows ve Driverlar güncel ise, İşlemci ve RAM'da OC var ise bunları sıfırlayıp öyle deneyin.
Evet bütün hepsi güncel. OC yapmadan öncede aynı problem vardı. OC yapmamın sebebide buydu hatta. sonrasında baktım herhangi bi sıkıntı olmadığı için OC'yi eski haline getirmedim
Hocam valla umarım düzelir. Kötü konuşmak istemem ama format vs ben de bi işe yaramadı
Bende de aynı problemler oluyor ısınma süresinde haritayı gezip dolaşıyorum iyice sonrasında problem kalmıyor. Hdd eskidi sanırım
Aynen ben de bunu yapıyordum fakat bugün ki oyunlarımda farkettim ki artık o da etki etmiyor. Olup olmadık yerde yine takılma yaşadım ve fazlasıyla çıldırttı beni... Benim HDD eskimedi sistemi daha toplayalı bugün 1 yıl oldu ya eski gözüyle bakmıyorum o yüzden
Ben SSD kullanmama rağmen aynı problemi yaşamaktayım
Aynen öyle SSD bile bi çözüm olmadı...

Olay günlüğünde herhangi bir hata var mı?
Hocam olay günlüğüne baktım fakat bişey anladığımı söyliyemem. Eğer SS isterseniz istediğiniz yerin SSini atabilirim buraya.
+cl_forcepreload 1 komutunu çalıştırma seçeneklerine ekleyip dener misin?
Deniyorum hocam
Denedim sorun hala devam ediyor fakat 0.5 saniye takılıyorsa 0.3 falan olmaya başladı diyebilirim. halen oyundayım bitince tam olarak bilgilendirecegim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…