i7 8700k ve 1080Ti Sistem Toplama

Hilmi Hoca

Hectopat
Yer
Manisa
Daha fazla  
Meslek
Akademisyen
Merhaba.
Sistemim:
  • Intel Skylake Core i7 6700
  • Asus H170 Pro Gaming
  • Asus ROG Strix GTX 980Ti
  • Kingston HyperX Savage 16 GB DDR4
  • Samsung 850 EVO 250 GB
  • Seagate 3 TB 7200 RPM
  • Cooler Master Mastercase PRO 5
  • Cooler Master G650M 80+ Bronze
  • Cooler Master Seidon 120V VER2
  • Asus VG248QE 144 Hz 1 ms
Aşağıda yüklemiş olduğum 4 adet sistemden birini alma planım var.

1- Sinerji Bilgisayar'dan almayı düşünüyorum. Daha önce bu firmadan alış-veriş yapmadım, güvenilir midir? Kablolama ve diğer unsurlar konusunda sıkıntı olur mu?
2- Alacağım 16 GB RAM'i 3000 MHz ve üzerinde kullanmak istediğim için Z370 yongalı bir anakart alma düşüncem var. Bu bağlamda i7 8700k alırsam soğutucu da almam gerekir, size göre i7 8700k + Z370 mi almalıyım, yoksa i7 8700 + H370 alıp RAM'lerimi 2666 MHz'de mi kullanmalıyım? (Fiyatı düşürmek için) Veya da fiyatı daha da ekonomik yapmak için önce 8 GB DDR4 RAM almalı mıyım? (Bazı oyunlarda ciddi sıkıntı teşkil edebileceğini biliyorum).
3- Ekran kartı 1080Ti almak istediğim için sıfır fiyatı çok yüksek. Yalnızca sistemi alıp, ikinci el temiz, güvenilir ve daha uygun fiyata 1080Ti almak daha mantıklı olur mu? (Ekran kartsız.)
4- Eğer sistemi ekran kartsız alırsam, idarelik aşağıdaki ekran kartlarından hangisini 2. el olarak almalıyım?
(High- Ultrada 60 FPS'i yakalamak veya yaklaşmak için.)

i- İkinci el GTX 1060 3G
ii- İkinci el GTX 1050Ti
iii- İkinci el GTX 770
iv- İkinci el GTX 970
v- İkinci el R9 290X (Sapphire Tri-x olabilir)
vi- İkinci el R9 390X
vii- İkinci el RX 580

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anki sisteminiz gayet iyi, kur yükselmişken boşuna masraf yapmayın. Yine de sistem toplayacaksanız eski sisteminizi satıp bütçenize ekleyin. Ayrıca GTX 1080Ti yerine RTX 2070 bakın.
  1. Sinerji güvenilirdir. Kablolama konusunda yardımcı olacaktırlar.
  2. K serisi bir işlemci alırsanız Z370 serisi bir anakart almanız faydalı olacaktır. O.C ile işim yok diyorsanız i7 8700 + H310 anakart bile tercih edebilirsiniz.
  3. İkinci el kart alırken dikkat etmeniz gereken konulardan biri madencilik meselesi, piyasada madencilikten çıkma çok sayıda kart mevcut. Alırken garantisi olmasına dikkat edin.
  4. Sadece GTX 770 için en az 600-700 TL masraf yapmanız gerekecek. Boşuna bu masrafı yapmayın.

Baştan sona aynı şekilde düşünüyorum.

Bu sisteme masraf yapmaya hiç gerek yok. Mümkünse 2000 serisinden toplarsınız.

Sisteme ekran kartı hariç başka bir bileşen almanıza bence gerek yok. Aslında onuda yenilemene gerek yok ama illede almak istiyorsan al.

500-600 TL civarında HD 7970 veya R9 290x bulursam beni bu sistemle (i7 8700k) belli süre idare eder gibime geliyor.

Bü kartların TDP değerleri yüksek, bütçeniz ile RTX 2070 bakabilirsiniz.

Anlıyorum ben idarelik ekran kartı anlamında sordum. Bu konuda fikir bekliyorum. 8700k ve yazdığım sistem ile High-Ultra 55-60 FPS versin bana yeterli ilk kademede. Güç kaynağı 600 W 80 Plus Bronze yeterli olur bu eski kartlar için.

Şu kadar FPS alacaksınız diye bir şey yok, bu konuda videolara bakabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sisteminizin RAM, depolama, ekran kartı, güç kaynağı ve kasasını yeni sisteminizde kullanarak bir nebze masraftan kaçınabilirsiniz. RTX serisi yakında satışa sunuluyor, kartınızı elden çıkarıp RTX 2070 veya 2080 alabilirsiniz.
i7 8700K ve Z370 anakart ile sistemi güncelleyebilirsiniz.
Soğutma konusunda diyeceğim bir şey varsa sakın 120mm AIO soğutuculara yönelmeyin. Eğer sıvı soğutma istiyorsanız (örneğin) NZXT Kraken serisinden 240 veya 280mm radyatörlü modellere yönelebilirsiniz.
Sorularınızın cevaplarına gelirsek;
1- Sinerji güvenilir bir firma. Kablolama gibi konularda sıkıntı çekmezsiniz.
2- Eğer render vb. şeyler yapmıyorsanız yüksek MHz RAM'lerin oyun performansında size bir getirisi olmaz. i7 8700 veya 8700K tamamen sizin tercihinize kalmış.
3- Şu anki ekran kartınız bile yetecektir. RTX serisi yakında piyasaya çıkacak, onu beklemenizi öneririm.
4- Ekran kartsız alırsanız saydığınız kartlardan GTX 970 ve RX 580'i alın derim ancak, yukarıda da dediğim gibi RTX serisi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…