i7 8700K ve GTX 1080 Ti sistem eski oyunlarda düşük performans

MSI'ın "GTX1080Ti Gaming X 11G" adlı ekran kartını kullanmaktayım. Bu ekran kartıyla genelde BF1, GTA V tarzı oyunlar oynasam da bazen de nostaljiyi sevmemden ötürü CS 1.6, METİN 2 gibi oyunlar girmekteyim. Bu oyunlarda FPS'im çoğu zaman 60 bilemediniz 70 oluyor. Bazen 40-30'a düştüğünü de görmekteyim ve GPU kullanımım ise maksimum %10 civarlarında geziyor ( O da nadiren. ). Sormak istediğim soru ise şu. Ben böylesine güçlü bir ekran kartına sahip iken neden o tür oyunlarda 500-600 FPS alamıyorum? Ekran kartı o oyunları oyundan bile saymıyor ve kendini yormuyor diyeceksiniz. Lakin benim isteğim ise şu yönde. Ben herhangi bir program aracılığıyla oyunlarda ekran kartıma minimum 100 FPS almak için çalış gibi bir komut uygulayabilir miyim? Bu denli güçlü bir ekran kartına sahip olup da tabir-i caiz ise varlık içerisinde yokluk çekmek bu oluyor galiba. Sorumu yineliyorum.

NOT: Sistem özelliklerimi belirtmeyi unutmuşum. Aşağıya bırakıyorum:

• Anakart: Asus TUF Z370 Plus.
  • Ekran Kartı: MSI GeFoce GTX 1080Ti.
  • İşlemci: Intel core i7 8700K.
  • RAM: Corsair Vengeance RGB 2X8 16GB.
  • SSD: Samsung 970 Evo 250GB.
  • HDD: Seagate Barracuda 2TB.
  • Sıvı Soğutma: Cooler Master ML240L.
  • PSU: Thermaltake Smart 600W RGB.
  • Kasa: Asus IN-WIN 101.
  • Monitör: Asus ROG SWIFT PG258Q.
Tekrardan teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanıtların hepsi için çok teşekkürler biraz geç gördüm kusura bakmayın lakin bir sorum olacaktı;
bunu nasıl yapabilirim hocam?

Hocam size bir sorum olacaktı ben yeniyim bu tür konularda da ekran kartı frekans sabitleme ile ilgili bir bilginiz var mıdır?

Bendede 1050 Tİ var aynısını PES 13' te yaşıyorum grafik ayarlarını yükseltmeye çalışınca ekran kartınız yetersiz diyor.

Bende i5 7500 GTX 1060 var. CS 1.6 da 500 Fps den aşşağısını görmedim açıkcası. Ve hud_saytext komutundan sonra hep 800 lerde falan

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…