i7 8700K ve GTX 1080 Ti Sistem Toplama

Abdurrahim A.

Hectopat
Daha fazla  
  • COOLER MASTER MASTERCASE PRO 5 SUPER MidT ATX MODÜLER SİYAH KASA =
  • COOLER MASTER WATT 80PLUS 750W AKTİF PFC 120MM FANLI GÜÇ KAYNAĞI =
  • MSI Z370 GAMING PLUS Intel Z370 Soket 1151-V.2 DDR4 4000MHz(O.C) USB 3.1 Anakart =
  • Intel Core i7 8700K Soket 1151 - 8. Nesil 3.7GHz 12MB Önbellek 14nm İşlemci =
  • COOLER MASTER MASTERLIQUID PRO 240MM MAVİ LED SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ =
  • Kingston 16GB (2x8GB) HyperX FURY Black DDR4 3200MHz CL18 1.2V Dual Kit RAM =
  • MSI GeForce GTX1080 Ti GAMING X 11GB GDDR5X 352Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı =
  • WD 3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk =
  • Samsung 512GB 970 PRO M.2 Sata NVMe SSD (Okuma Hızı 3500MB / Yazma Hızı 2300MB) =
  • VIEWSONIC 27" XG2702 Full HD 1Ms 144Hz FreeSync DP HDMI GAMING MONITOR =

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamen farklı bir noktaya değinmek istiyorum. Malum intel işlemcilerde çok ciddi güvenlik açıkları saptanmışken, hatta geçtiğimiz günlerde daha da fazlası saptanmışken ve intelin bu açıkları kapatmak için "çok uğraşmasına" rağmen halen açıkları kapatılmış işlemciler üretmemesine rağmen niye bu güvenlik açığı olan işlemcilere tonlarca para harcıyoruz?
Amacım yok yere eleştirmek değil, cidden merak ettiğim için soruyorum.

Tamamen farklı bir noktaya değinmek istiyorum. Malum intel işlemcilerde çok ciddi güvenlik açıkları saptanmışken, hatta geçtiğimiz günlerde daha da fazlası saptanmışken ve intelin bu açıkları kapatmak için "çok uğraşmasına" rağmen halen açıkları kapatılmış işlemciler üretmemesine rağmen niye bu güvenlik açığı olan işlemcilere tonlarca para harcıyoruz?

9.nesil ile kapanacakmış. Dediğiniz gibi Ryzen bu bütçeye daha mantıklı çünkü bu bütçede 1080p'nin tek çekirdek avantajı olayı kalmaz.

Açıklar sadece intel için geçerli değil çoğu açık amd de mevcut .
  • COOLER MASTER MASTERCASE PRO 5 SUPER MidT ATX MODÜLER SİYAH KASA =
  • COOLER MASTER WATT 80PLUS 750W AKTİF PFC 120MM FANLI GÜÇ KAYNAĞI =
  • MSI Z370 GAMING PLUS Intel Z370 Soket 1151-V.2 DDR4 4000MHz(O.C) USB 3.1 Anakart =
  • Intel Core i7 8700K Soket 1151 - 8. Nesil 3.7GHz 12MB Önbellek 14nm İşlemci =
  • COOLER MASTER MASTERLIQUID PRO 240MM MAVİ LED SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ =
  • Kingston 16GB (2x8GB) HyperX FURY Black DDR4 3200MHz CL18 1.2V Dual Kit RAM =
  • MSI GeForce GTX1080 Ti GAMING X 11GB GDDR5X 352Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı =
  • WD 3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk =
  • Samsung 512GB 970 PRO M.2 Sata NVMe SSD (Okuma Hızı 3500MB / Yazma Hızı 2300MB) =
  • VIEWSONIC 27" XG2702 Full HD 1Ms 144Hz FreeSync DP HDMI GAMING MONITOR =
Bence bekle yeni ekran kartları çıkınca al.

Bazı parçalar gereksiz pahalı seçilmiş. Profesyonel iş amaçlı toplanmayacaksa 970 Pro gibi oldukça pahalı SSD'ye hiç gerek yok. Keza SLI düşüncen yoksa 750W PSU gereksiz masraf olur. Sıvı soğutmayı bu çapta sistem topluyorsan en az 280 MM radyatörlü model seçmen yerinde olur.

Açıklar sadece intel için geçerli değil çoğu açık amd de mevcut .

Bence bekle yeni ekran kartları çıkınca al.
Tamam kardeşim bekliyelim yeni nesil ekran kartları çıktığında toplayacağım.
Bazı parçalar gereksiz pahalı seçilmiş. Profesyonel iş amaçlı toplanmayacaksa 970 Pro gibi oldukça pahalı SSD'ye hiç gerek yok. Keza SLI düşüncen yoksa 750W PSU gereksiz masraf olur. Sıvı soğutmayı bu çapta sistem topluyorsan en az 280 MM radyatörlü model seçmen yerinde olur.

Doğrudur bazı parçalar çok pahalı sebebi ise ileriye dönük bir bilgisayar olmasını istedim illaki seneler sonra bilgisayarımız pyavasliyacak ve yaslanacaktir bu yüzden yaslandığı zaman bir parça takip veya degistirdigimde ilk günkü gibi performansına kalsın.

Yeni nesil kartlar GDDR6 bellekler kullanacakları için daha pahalı olacak. Benim tavsiyem beklemeyin ilerde dolar kuru artınca daha fazla para harcamanıza neden olacak. O yüzden PC toplamada tecrübeli arkadaşları etiketleyin bütçenizi belirtin onlar sizin için en iyisi toplamaya çalışırlar.

Yeni nesil kartlar GDDR6 bellekler kullanacakları için daha pahalı olacak. Benim tavsiyem beklemeyin ilerde dolar kuru artınca daha fazla para harcamanıza neden olacak. O yüzden PC toplamada tecrübeli arkadaşları etiketleyin bütçenizi belirtin onlar sizin için en iyisi toplamaya çalışırlar.

Etiketlesek bile ilgilenecek lerini sanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı