Öncelikle İ7 9700k kesinlikle tercih etmelisin. Sağlam bir soğutma ile ömürlük işlemci diyebiliriz ayrıca senin sistemdeki sıkıntı ne bilmiyorum ama işlemcinin kötü olmasıyla alakalı olduğunu sanmıyorum yaşadığın problemin. Eğer bütçen varsa değiştirip arkana bakmamak en iyisi olacaktır. Elindeki değiştirdiğin parçaları satarak geri kazanım elde edersin diye düşünüyorum.
RTX 2080 gibi bir ekran kartını 1080p'de açarsan ve Ryzen 7 2700X kullanırsan tabii ki düşük FPS kullanırsın. MSI Afterburner'dan bak bakalım işlemci ekran kartı yüzde kaçını kullanıyor. Çözünürlük en az 2K olması lazım.
RTX 2080 gibi bir ekran kartını 1080p'de açarsan ve Ryzen 7 2700X kullanırsan tabii ki düşük FPS kullanırsın. MSI Afterburner'dan bak bakalım işlemci ekran kartı yüzde kaçını kullanıyor. Çözünürlük en az 2K olması lazım.
9700K aldığında düşük FPS sorununun çözüleceğine dair bir garanti yok. O yüzden oyunda sistemin şimdiki haliyle ve DSR açıp 2K/4K çözünürlükteyken GPU kullanımına bak derim. Eğer DSR kapalıyken 2080 düşük yük, açıkken tam yükte çalışıyorsa çözümü başka yerde arıyorsun demektir.
2K cektigim zaman GPU kullanimi %97 oluyor hocam. Ama sorun hala devam ediyor anlik FPS cakilmasi oluyor. Bu cakilma 3, 4 saniyelik. Oyun takiliyor. Sonra tekrar duzeliyor. RTX 2080 ekran kartiyla 90 FPS alacaksam neden aldimki ben bu sistemi. 4K Yada 2K Ultra ayar oynarimda ozaman normal derim.
I7 hepimizinde bildigi gibi en cok isinan islemci. Benim sana tavsiyem i5 9600k alman hem fiyat hem de performans acisindan cok daha iyi. Tabi i7 alicam diyorsan 9700K oneririm saglam bir sogutucu ile birlikte tabikide.
Hocam burda kimse taktirmazki burasi turkiye gibi degilki. Bosver zaten monitor alacakdim. RTX 2080 ekran kartini 1080P ile ilelebet kullanamam zaten. yarin ilk isim bitane siparis verecem.