i7 8700K ve RTX 2080 Ti sisteme PSU önerisi

Çözünürlüğü 2560x1080. Keşke 3440x1440 olsa ama o çözünürlükteki ve bu özellikteki monitörlerin fiyatları 6.000 küsür civarı. 16:9 formatında 27 inçe kadar 1080p çözünürlüğün uygun kabul edildiğini düşünürsek bu monitör için bu çözünürlük kötü sayılmaz. Tabi RTX 2080 Ti çok fazla kaçar gene de bu çözünürlüğe, maksimum RTX 2080 almak hatta 2070 daha mantıklı olur.
34" 21:9 monitör, 27" 16:9 monitörün biraz daha geniş versiyonu oluyor. Bence tepki süresi açısından pratikte vah tüh dedirtecek, hissettirecek bir fark göremezsiniz. Tabi yarı profesyonel veya profesyonel anlamda, salt rekabetçi amaçla oyun oynuyorsanız başka. O zaman diğer oyuncuya karşı avantaj elde etmede sınırları zorlama adına 1 ms monitör tercih edilmeli denebilir. Ama "casual gamer" denen kafa dağıtmak için, eğlenmek için oyun oynayan biriyseniz ve bu kadar rekabetçi bir oyun tarzınız yoksa bence IPS monitör seçmelisiniz diye düşünüyorum.

850 Watt Gold sertifikalı bir psu önerimdir. Tek kanal olması önemli. Corsair,Evga olabilir. Psu'ların yurt içi fiyatları epey artmış. Yurt dışından daha uygun fiyata geliyorsa şayet, Evga'nın Gold ya da Platinum sertifikalı bir güç kaynağını tercih etmenizi öneririm. Ki Evga ürünlerine uluslararası garanti sunmakla beraber, ürünlerinde tamir seçeneğini göz ardı edip sıfırı ile değişmektedir.

850 Watt Gold sertifikalı bir psu önerimdir. Tek kanal olması önemli. Corsair,Evga olabilir. Psu'ların yurt içi fiyatları epey artmış. Yurt dışından daha uygun fiyata geliyorsa şayet, Evga'nın Gold ya da Platinum sertifikalı bir güç kaynağını tercih etmenizi öneririm. Ki Evga ürünlerine uluslararası garanti sunmakla beraber, ürünlerinde tamir seçeneğini göz ardı edip sıfırı ile değişmektedir.

Evet o monitör aralığına göre çözünürlüğü baya düşük ince detaylarda muhtemelen bulanık gösterir benim öncelikle dediğiniz gibi tn panel ile ips paneli canlı görmem gerekiyor... 1 MS ve 5ms arasındaki gecikmeyide tam olarak anlamam gerekiyor mesela league of legends pubg vs.. oynuyorum lol de karşı oyuncudan bana karşı bir skil büyü geldiğinde o büyüyü hasarı yememek için 5ms de rahat kaçarmıyım bu açıdanda önemli benim için ne kadar gecikme olur vs.. ama boyut olarak çok güzel monitör. Bu ebatlarda daha iyisi hangisi olur 3xxx çözünürlüklü ve birde 2k kategorisine mi giriyor 3xxx

@darkkaos91 2560x1080 = Full HD'nin Ultra Wide versiyonu, 2K değil. 2K olarak isimlendirilen çözünürlük 2560x1440.
3440x1440 = 2K'nın Ultra Wide versiyonu.

34" boyutunda tabii ki 3440x1440 daha iyi olur, bu çözünürlüğe 2080 Ti'da alınır. Ama dediğim gibi bu monitörler fiyat olarak biraz daha tuzlu. 2560x1080 için 2080 Ti alınmaz. En fazla 2080 alınabilir. Bulanıklık konusunda kesin konuşamam, çünkü 27 inç 1080p monitör kullanmadım. Ama ciddi bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Dediğiniz gibi bir mağazaya gidip çıplak gözle inceleme yaparsanız bence en sağlıklı ve içinize sinen kararı verebilirsiniz.

Mesela bu videodaki renk tonlaması çok hoş ve canlı renkler TN panel bu tonlamayı verir mi yoksa IPS mi verir?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

IPS panelin renk paleti TN panele göre daha geniş. Renkler daha canlı görünecektir. Ama bunu video izleyerek anlamak zor. İki monitörün yan yana durduğu karşılaştırma videoları fikir verme açısından daha faydalı olur. Aşağıya birkaç örnek bırakıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

IPS iyiymiş hocam renkler daha iyi daha gerçekci ips bir model bakıyım ben en iyisi

Freesync model ama hocam bu gsync model lazım

Çok yüksek fiyatlara G-Sync olanlar var fakat şöyle bir durum söz konusu IPS konusundaki ısrarınız varsa MS'den vazgeçmek gerek. O size attığım üründe bile MS değerinin düşürülmesi ek bir teknolojiyle sağlanıyor. IPS ekranın genel sorunu zaten MS değerinin yüksek olması. TN ve VA paneller de kötü değil. Derdiniz oyunsa TN veya VA yönelin derim, yok renk, her açıdan canlılık vs. derseniz IPS almanız gerekir. 1MS ile 5MS farkı da çok fark edilir şey değil ama siz bilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…