i7 8700K ve RTX 2080S Bilgisayar Çalışırken Ekran Kapanıyor

special3543

Kilopat
Yer
Silikon Vadisi
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4070 Ti / i5 13600KF / 1440p Huawei GT 34'
Meslek
Yazılım
Merhaba, sistem özelliklerim:
Anakart: ASRock Z370 PRO
İşlemci: Intel i7 8700K
RAM: 8x2 GB Corsair Low Profile
Ekran Kartı: Gigabyte RTX 2080 Super
Depolama: 1 TB Seagate HDD, 500 GB Toshiba SSD
PSU: 750W High Power Gold Sertifika

Durum şu, webde gezinirken vs. herhangi bir problemi yok fakat oyun oynarken yani yükteyken süresi belli olmuyor fakat bir anda ekran gidiyor. İlk 2 dk sesler geliyor sonra sesler de gidiyor. Herhangi bir kapanma söz konusu değil fanlar dönmeye devam ediyor.

Var mı yardımcı olabilecek?

Aynı sorunu bende yaşamıştım. Hatta ekran kartımdan şüphelenip servise değişime bile yolladım fakat ekran kartı sorunsuz deyip geri yollamışlardı. Ben bios güncelleyerek ve temiz kurulum yaptıktan sonra sorunumu çözdüm. Umarım işine yarar çok can sıkıcı bir durum çünkü.

Aynı sorunu dandik kablo kullanırken yaşıyordum. Monitör ekran kartınıza hangi kablo ile bağlı? Ekleme: Gerçi sesler gidiyor demişsiniz. Driver ile ilgili sorun olabilir. DDU ile sıfırlar mısın?
Kablo 1.4 DisplayPort son derece kaliteli bir kablo onda bir problem olduğunu düşünmüyorum. DDU' yuda denedim olmadı fakat BIOS Update i deniyeceğim yeni gelmiş teşekkür ederim.

Diğer bilgisayarımda gerçekleşen bir sorundu bu da. Ekran kartına bağlanan kablolarda Ek güç kablosunu incelemenizi öneriyorum ani yük'te ayını şey gerçekleşiyordu kabloları yeniledikten sonra sorun çözülmüştü.

Diğer bilgisayarımda gerçekleşen bir sorundu bu da. Ekran kartına bağlanan kablolarda Ek güç kablosunu incelemenizi öneriyorum ani yük'te ayını şey gerçekleşiyordu kabloları yeniledikten sonra sorun çözülmüştü.
Merhaba, teşekkürler öncelikle önerileriniz için fakat şöyle bir durum var. Bilgisayarda herhangi bir benchmark çalıştırdığımda(örnek: kombustor,cpu burner) bilgisayar kapanmıyor. Fakat oyun oynarken arada sırada bi anda gidiyor. Yani şimdi hem CPU'yu hemde GPU'yu aynı anda taşıyabiliyorsa kablolardan olacağını sanmıyorum. Bu yorumdan sonra da format atıyor olacağım, geri dönüş yapacağım teşekkürler tekrar.
Denedim fakat herhangi bir faydası yok yani bir cızızııt sesi eklen o kadar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı