9700K'nın hem tek tek çekirdeklerinin performansı hemde genel performansı 8700K'dan daha performanslı.
Eki Görüntüle 376202
Eki Görüntüle 376203
Biraz gereksiz örnek olacak gibi ama kendim i3-4130 (gerçek 2 çekirdek ve sanal 2 çekirdek) ile GTX 1060 6GB kullandım. i3 ile darboğaz yaşarken gerçek 4 çekirdekli i5'ler ile darboğaz yaşanmıyordu.
Yani durum şu ki sanal çekirdekler, gerçek çekirdeklerin yerini tutmuyor. Sonuç yukarıdaki grafikteki gibi iken 5-10 sene sonra 8700K'nın 9700K'yı geçeceğini düşünüyorsan yanılıyorsun. Hayır geçmeyecek.
Bunu zamanında AMD, FX serisi işlemcilerinde yaptı. İntel 4 çekirdekli işlemcilerle giderken, AMD FX 6300 ile 6 çekirdekli, FX 8350 ile 8 çekirdekli işlemciler sundu. Herkes DiretX12 ile oyunlar daha az çekirdek kullanacak masalı yüzünden ilerde AMD'nin FX serisi Intel'i geçeceğini zannediyorlardı ama öyle olmadı ve olmayacak.
Benim bildiğim 2 tane FX 6300 kullanan ve 1 tane FX 8350 kullanan arkadaşım var. Hepsi Ryzen'e geçecek. Sonuç olarak çekirdek sayısının fazla görünmesi sana hiç bir zaman ilerde yarar sağlamayacak. Çünkü hiç bir firma sana ilerde 2 kat performans verebilecek bir işlemciyi daha ucuza satmaz. Bunlar onlarında farkındalar aslında.