Çözüldü i7 8750H ve GTX 1050 CS:GO Düşük FPS

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
2
Yer
Salihli/Manisa
Daha fazla  
Laptop kullanıyorum. CS:GO'da bütün ayarlar en düşük ve çözünürlük 4:3 olmasına rağmen 130-150-170 FPS alıyorum. Sizce normal mi?

Laptop: Msi GV72 8RC Ekran Kartı: GTX 1050 İşlemci: Intel Core i7 8750H 8 GB RAM 1TB HDD 128 GB SSD

Bu arada oyunlar HDD'ye kurulu. Driver'lar güncel. Herhangi bir overclock yapmadım. Virüs olmadığına eminim daha yeni format atıp denedim. Arkaplanda çalışan virüs programı vb. bir şey yok Windows Defender dışında.

Çözüm
W
FPS Değerleriniz gayet normal, hatta iyi denebilir. Linkteki videoyu izleyerek kıyaslayabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Laptop kullanıyorum. CS:GO'da bütün ayarlar en düşük ve çözünürlük 4:3 olmasına rağmen 130-150-170 FPS alıyorum. Sizce normal mi?

Laptop: Msi GV72 8RC Ekran Kartı: GTX 1050 İşlemci: Intel Core i7 8750H 8 GB RAM 1TB HDD 128 GB SSD

Bu arada oyunlar HDD'ye kurulu. Driver'lar güncel. Herhangi bir overclock yapmadım. Virüs olmadığına eminim daha yeni format atıp denedim. Arkaplanda çalışan virüs programı vb. bir şey yok Windows Defender dışında.
60FPS üzerini zaten hiçbir şekilde göremediğin için sorun yok. 5000 FPS alsan da aynı 60 FPS alsan da aynı. Çünkü ekranın 60 Hz. 60Hz bir monitör ekranda maksimum 60kare yani 60FPS gösterebilir. CS:GO'cu arkadaşların en çok yaptığı yanlış.

Yanlış anlamayın ama 1050 ekran kartı olan bir laptop için 120 hz ekran çok mantıksız bence
Mantıksız değil neden mantıksız olsun? Adam belki RPG oyunları oynuyor, belki Lol oynuyor. Masaüstü uygulamalarda bile fark yaratır yüksek FPS. Fakat takmazlar GTX1050 ekran kartına 120 Hz ekran orası ayrı ki takmamışlaz zaten. Takmış olsalar her yerde göze sokarlardı. Hiçbir yerde yazmıyor baktım.

120 hz olması lazım bildiğim kadarıyla :D
Msi'in kendi sitesinde display in karşısında 120hz yazıyor başka bir sitede hz oranını göremedim. Ama aygıt yöneticisinden monitöre baktığımda 60hz yazıyor nedenini anlamadım.
Msi'ın kendi sitesi

Mantıksız demiş arkadaş bence gayet haklı. Şu anda piyasadaki güncel oyunlardan 120fps üstü oynatabileceği oyun sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

İnceleyebilirsiniz;
Msi'in kendi sitesinde display in karşısında 120hz yazıyor başka bir sitede hz oranını göremedim. Ama aygıt yöneticisinden monitöre baktığımda 60hz yazıyor nedenini anlamadım.
Msi'ın kendi sitesi
Hocam sitede iki model var. Sizinki 120hz olmayabilir. Masaüstü-Sağ Tık-Görüntü Ayarları-Gelişmiş Görüntü ayarlarından emin olabilirsiniz kaç hz olduğuna. Buraya da yazın da biz de merak ettik :D

Mantıksız demiş arkadaş bence gayet haklı. Şu anda piyasadaki güncel oyunlardan 120fps üstü oynatabileceği oyun sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

İnceleyebilirsiniz;

Hocam sitede iki model var. Sizinki 120hz olmayabilir. Masaüstü-Sağ Tık-Görüntü Ayarları-Gelişmiş Görüntü ayarlarından emin olabilirsiniz kaç hz olduğuna. Buraya da yazın da biz de merak ettik :D
Aygıt yöneticisinden baktığım yerle aynı yer çıkıyor yine 60 hz : (

Bir şey merak ediyorum Msi GF72 bu bilgisayarın işlemcisi benimkinden daha kötü değil mi benimki i7 8750H o i7 7700HQ benimki daha iyi diye biliyorum. Ekran kartı benim GTX 1050 diğerinin 1050 TI genel olarak benim bilgisayarım onunkinden daha iyi veya değil bilmiyorum fakat fiyatına baktım 13.356 TL diyor. Yani benim bilgisayarım da satışta olsa o fiyatlarda olucak muhtemelen ama bu fiyatlara CS:GO da 500-600 FPS alabilecek masaüstü bilgisayarlar satılıyor niçin MSI laptopları bu kadar pahalı satıyor yani neyi var bu bilgisayarın 13.000 TL edicek ?
Bir şey merak ediyorum Msi GF72 bu bilgisayarın işlemcisi benimkinden daha kötü değil mi benimki i7 8750H o i7 7700HQ benimki daha iyi diye biliyorum. Ekran kartı benim GTX 1050 diğerinin 1050 TI genel olarak benim bilgisayarım onunkinden daha iyi veya değil bilmiyorum fakat fiyatına baktım 13.356 TL diyor. Yani benim bilgisayarım da satışta olsa o fiyatlarda olucak muhtemelen ama bu fiyatlara CS:GO da 500-600 FPS alabilecek masaüstü bilgisayarlar satılıyor niçin MSI laptopları bu kadar pahalı satıyor yani neyi var bu bilgisayarın 13.000 TL edicek ?
Bunun için ayrı konu açılır mı?

Oyun bilgin son zamanlardan çıkan 20 oyundan ibaretse evet haklısın. Tebrik ederim seni gerçekten.
Hocam markalar bile takmıyor rpg oyunda 120 hz neye fayda sağlar gozunu seveyim ya biraz mantikli ol 120-144 hz ye vereceğin parayi ekran kartinda kullan bilgisayarin 3 sene dayanacaksa 4 sene dayansin yeni nesil oyunlara

Oyun bilgin son zamanlardan çıkan 20 oyundan ibaretse evet haklısın. Tebrik ederim seni gerçekten.
Ne anlatıyorsun anlamıyorum. Yüksek sistem gereksinimi gerektiren fps oyunları için konuştum. RPG Oyunları için konuşmadım. Hangi RPG oyun 120hz ihtiyacı duyuyor? Günümüzdeki fps oyunları her gün gelişiyor ve bu gelişen oyunlarda da 120 sabit alamayacağı için 120hz gereksiz bir masraf olurdu o bilgisayar için.
Ama sizin amacınız yazılanı anlamak değil tezat oluşturup mesaj kasmak. Hala CS 1.6 Oynuyorsan orasını bilmem. Biz warzone,cs:go,pubg,valorant gibi oyunlara geçtik. Bu oyunların kaçını 120fps sabit oynatabiliyor bir araştır dostum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı