i7-8750H ve GTX 1050 Ti darboğaz yapar mı?

Bu iyi bir şey. Çekirdekleri tam ve sorunsuz kullanıyor. Darboğaz yaşamadığının göstericisi.
Bazı yerlerde dediğinizin aksine böyle durumlarda darboğaz oluyor diye okumuştum ama ne kadar doğru bilmiyorum.Bir de ekran kartından tam performans alamamak kötü bir şey değil midir?

Bazı yerlerde dediğinizin aksine böyle durumlarda darboğaz oluyor diye okumuştum ama ne kadar doğru bilmiyorum.Bir de ekran kartından tam performans alamamak kötü bir şey değil midir?
Evet kötü bir şeydir. Yani şöyle. V-sync açıkken monitörünüzün akıcı desteklediği fpsyi tam performans olmadan da alabiliyorsanız bir sorun yok. Ama atıyorum bir oyun olur 40 fps alırsınız ona rağmen kart tamamen kullanılmazsa evet bu bir sorundur

Oyunlarda GPU %100 çalışması iyi ama CPU(işlemci) %100 çalışması kötüdür. CPU kullanımı yüksek değilse (yüksekten kastım %70-%90) sorun yok. Gönül rahatlığıyla kullanabilir.

Evet kötü bir şeydir. Yani şöyle. V-sync açıkken monitörünüzün akıcı desteklediği fpsyi tam performans olmadan da alabiliyorsanız bir sorun yok. Ama atıyorum bir oyun olur 40 fps alırsınız ona rağmen kart tamamen kullanılmazsa evet bu bir sorundur
Bahsettiğiniz V-sync ne oluyor acaba?

Bahsettiğiniz V-sync ne oluyor acaba?
V-sync = Vertikal Senkronizasyon. Ekran kartınız örneğin 200 fps ürettiğinde bunu monitörünüze verirken şöyle bir sıkıntı olabiliyor. atıyorum 60 hertz monitörünüzün bir kısmı o an 120-180 arası kareleri çizerken diğer kısmı 0 60 diğer bir kısmı 100 160 arası kareleri çiziyor. Böyle bir durumda görüntüde yırtılma meydana geliyor. Bunu önlemek adına monitör ile ekran kartınızın haberleşmesini sağlayarak her karenin eşit zamanda ve eşit değerde çizilmesini dolayısıyla tek görüntü ortaya çıkmasını ayarlayabiliyorsunuz. Bu ayara v-sync deniyor.

Bahsettiğiniz V-Sync ne oluyor acaba?

V-Sync oyunda yırtılmalar olmaması için FPS'i ekranın HZ değerine sabitleyen şey. Mesela 60Hz monitörde V-Sync açıkken 60 FPS üstünü alamazsın. Bu zaman da bazı durumlarda ekran kartı tam performans çalışmayabilir. Ama nadiren olur bu.

V-sync = Vertikal Senkronizasyon. Ekran kartınız örneğin 200 fps ürettiğinde bunu monitörünüze verirken şöyle bir sıkıntı olabiliyor. atıyorum 60 hertz monitörünüzün bir kısmı o an 120-180 arası kareleri çizerken diğer kısmı 0 60 diğer bir kısmı 100 160 arası kareleri çiziyor. Böyle bir durumda görüntüde yırtılma meydana geliyor. Bunu önlemek adına monitör ile ekran kartınızın haberleşmesini sağlayarak her karenin eşit zamanda ve eşit değerde çizilmesini dolayısıyla tek görüntü ortaya çıkmasını ayarlayabiliyorsunuz. Bu ayara v-sync deniyor.
Bu ayar oyunlarda mı yapıyılıyor yoksa nvidia graphics’de falan mı?

Peki son bir sorum olucaktı arkadaşımın laptobunda AC:Odyssey oynuyodum ayarlar low-mediumdu ve fps 77 civarlarında geziyordu.Normal mi bu yoksa daha mı yüksek olması gerekirdi.Yeni laptop alacağım için bilgi topluyorum biraz :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı