i7 950 ve GTX 1060 sistemde düşük performans

Alpay Aydemir

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, birkaç gün önce Evga GTX 1060 SSC siparişi verdim. Ama bazı oyunlarda FPS sıkıntısı yaşıyorum. Bu diğer donanımlarından kaynaklı bir sorundan ötürü mü? Sistemim aşağıda beliriltirdiği gibidir.
  • Anakart: Flaming Blade GTI
  • Ram: Kingston 4x2
  • CPU: I7 950
  • Ekran Kartı : Evga GTX 1060 SSC
  • PSU: 550
Başka bir sıkıntı yaratabilecek olay ise işlemci mi? Ben stock soğutucuda kullanıyorum. Eski ekran kartım HD 6850 idi ama ısınma ile ilgili problem yaşamamıştım. Prime95 ile 2 DK yükte 80+ dereceleri gördüğü oldu. Yeniden macun değişimi falan yaptığım halde dereceyi bir türlü düşüremedim. Yeni bir soğutucu ile bu problemlerimi giderme şansım var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
En az 1080P monitörünüz olmalı. Soruna geçersek de eğer işlemciniz o kadar çok ısınıyorsa darboğaz miktarı artabilir. İşlemcinizin soğutma sistemini değiştirin. İşlemci performansı ve doğal olarak ekran kartı performansı da artacaktır.

Oyun içinde sıcaklıkları, CPU ve GPU kullanımını öğrenip darboğazı test etmek için ise aşağıdaki veidodan yararlanın:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

En az 1080P monitörünüz olmalı. Soruna geçersek de eğer işlemciniz o kadar çok ısınıyorsa darboğaz miktarı artabilir. İşlemcinizin soğutma sistemini değiştirin. İşlemci performansı ve doğal olarak ekran kartı performansı da artacaktır.

Oyun içinde sıcaklıkları, CPU ve GPU kullanımını öğrenip darboğazı test etmek için ise aşağıdaki veidodan yararlanın:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sizinde dediğiniz gibi monitör 1080p değilse yenileyin ama 1080p ise işlemcinizi ve anakartınızı değiştirin.
Daha monitör alamam diyorsanız VSync açıp ayarlı en yükseğe alın.
Monitör örnek 60hz ise 50hz de çalıştırın düşük performans sorunu çözülecektir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı